Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inspekcija u hcr-u

Davor Laura: Da, jesam u uredu, ali sam i pirotehničar

mine02_ivg_kar_080108
Arhiva VL
04.05.2012.
u 08:00

Laura osporava navode iz MUP-ova nalaza da dobiva dodatak na staž za posao pirotehničara koji ne radi. Ističe da za taj posao ima sve potrebne dozvole

Na inspekcijski zapisnik MUP-a o nadzoru HCR-a, o kojemu smo pisali u dva navrata, kako saznajemo, iz HCR-a su podnijeli prigovore u kojima osporavaju njihove zaključke.

Jedan od prozvanih bio je i Davor Laura, pomoćnik ravnatelja HCR-a u Sektoru za operativne poslove. Njemu inspekcija spočitava da dobiva dodatak na staž pirotehničara jer ne radi taj posao, a u drugom dijelu gdje analiziraju projekt razminiranja “Veleć Brda” tvrde da je kao pomoćnik radio posao pirotehničara.

– U jednom zapisniku sami sebe demantiraju. U opisu moga radnog mjesta je da neposredno planiram, nadzirem i obavljam opći i tehnički izvid. Taj se posao ne može raditi u kancelariji, nego na terenu - u minskom polju. Taj isti inspektorat mi je izdao sve potrebne dozvole za pirotehničara, a iskaznicu pirotehničara imam s brojem 003, jer se tim poslom bavim još od 1993. Osim stručnog znanja i vještine, posjedujem sve propisane ovlasti pirotehničara i sve iskaznice za humanitarno razminiranje koje je izdao MUP - ističe Laura pokazujući nam dokumentaciju.

O njegovoj stručnosti govori i da je predavač i ispitivač na obukama za pirotehničare, a član je i Međunarodnog odbora za reviziju međunarodnih standarda humanitarnog razminiranja u Ženevi. Lani u studenome odlukom Vlade poslan je u Libiju da obučava tamošnje pirotehničare.

– Spomenuto je da su dvije osobe koje nisu pirotehničari kontrolirale razminiranje. Činjenica je da su to bili pirotehnički nadglednici HCR-a, odlični poznavatelji situacije - dodaje Laura.

– Inspektori MUP-a su tijekom provedbe nadzora utvrdili da nema sukoba interesa što sam kao pomoćnik ravnatelja i zamjenik predsjednika nadzornog odbora u tvrtki Mungos razminiranje d.o.o. - zaključuje Davor Laura.

Ključne riječi

Komentara 2

PO
poluprovokator
10:39 04.05.2012.

Sramota je da se ogromna sredstva izdvajaju za to a završavaju u džepovima podobnika i njihovih velikih igrača a ljudi na terenu ne dobivaju plaću mjesecima i kad dobiju bude crkavica... Očigledno se to dešava pod debelom zaštitom jer još nitko nije u zatvoru s zapljenjenom imovinom. To treba smatrati ratnim profiterstvom i nezastariti nikada!

NO
northwolf1
10:41 04.05.2012.

u 116 je nadzornih odbora bere masnu lovu preko politickih veza lopina teska nije to sve ima toga jos samo treba otkriti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije