Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlučuje članstvo

Darko Milinović: Nitko mi neće govoriti hoću li se kandidirati!

'26.11.2011., Gospic - Predizborni skup HDZ-a 9. izborne jedinice za Licko-senjsku zupaniju. Premijerka Jadranka Kosor i ministar zdravstva Darko Milinovic. Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
Foto: 'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
1/3
08.12.2011.
u 23:00

A. Hebrang: Mora da je citiran Šeksov intervju iz socijalizma, dok je još bio komunist jer tada je bilo vrijeme jednog kandidata

Brzo puca isforsirani mir i stabilnost o kojoj govori vrh HDZ-a u svojim službenim stavovima i istupima predsjednice Jadranke Kosor. Buru je izazvala nimalo demokratska izjava Vladimira Šeksa u intervjuu Jutarnjem listu u kojem kaže da se “nitko iz užeg i šireg vodstva stranke neće kandidirati za šefa HDZ-a”. Šeks je pritom dodao kako će on biti prvi koji će predložiti J. Kosor za predsjednicu stranke jer samo ona ima atribute da to bude. Otvoreno su mu se jučer jedini suprotstavili Darko Milinović, zamjenik šefice HDZ-a, i Andrija Hebrang, član Predsjedništva te stranke.

Bira članstvo

– Nitko neće govoriti u moje ime! Ja ću sam odlučiti za koje ću se mjesto kandidirati na untarstranačkim izborima kada za to dođe vrijeme – oštar je Milinović. On je i najvjerojatniji protukandidat Jadranke Kosor na unutarstranačkim izborima za šefa HDZ-a.

– Član sam Hrvatske demokratske zajednice, pri čemu naglašavam demokratske, i svaki pojedinac, pa i članovi Predsjedništva, sami će odlučiti o svojim kandidaturama. Novo vodstvo HDZ-a neće birati pojedinci, nego brojno članstvo koje je i danas spremno poginuti za HDZ. To su predsjednici temeljnih ogranaka, općinskih, gradskih i županijskih organizacija HDZ-a koji imaju rezultate na terenu i daju sve za HDZ, a HDZ ni za što – srčan je Milinović. Hebrang pak ironično poručuje da vjeruje kako je Šeksova izjava zabuna te kako "mora da su citirali neki Šeksov intervju iz doba socijalizma, dok je Šeks još bio komunist i zamjenik republičkog tužioca jer je tada bilo vrijeme jednog kandidata!". I Milinović i Hebrang jasno su dali do znanja da ne prolazi Šeksova poruka, koja se iščitava iz njegove izjave, da se nitko osim J. Kosor ne smije kandidirati za prvog čovjeka stranke. Može se protumačiti i kao otvorena najava rata Šeksu. Milinović je svojim istupom donekle potvrdio medijska nagađanja kako upravo on ima najveće ambicije da postane novim predsjednikom HDZ-a. Svoju ambiciju Milinović crpi i iz svoje snage na terenu.

Šeks želi plašiti

Zajedno s Kalmetom redovito na izborima osvaja rekordan broj mandata u IX. izbornoj jedinici, a i njegov je Gospić jedan o rijetkih gradova u kojem je HDZ premoćno pobijedio, osvojivši gotovo 60 posto glasova birača. Istup potvrđenog kombinatora Šeksa valja iščitati kao pokušaj obeshrabrivanja svih potencijalnih protukandidat, a posebice je poruka poslana Milinoviću. No, zbog izbornog poraza valja očekivati da nikakva pacifikacija, pa ni ona koju provodi Šeks, više nema velikih šansi za uspjeh. Šeks ima karizmu i moć, no nakon što je i osobno propao na izborima, osvojivši samo četiri saborska mjesta u IV. izbornoj jedinici, uvelike su se smanjili. Sada se može očekivati da će se početi svrstavati i ostali u vrhu stranke. Najavljujući sudbinski izborni sabor stranke na proljeće.

Komentara 118

DU
Deleted user
23:21 08.12.2011.

Stranka je siromašna duhom, a bogata zvizdarijama - kad se uzme u obzir struka Milinovića, možda je i on logičan izbor za riješiti tu hrpu monada u stranci, zašto ne? Uostalom, on dijeli lekcije o SK - a bio je vatreni SKOJ-evac i partijski sekretar u Lici koji je pisao pisma Vjesniku i VL da nema straha, nitko u Lici s puta druga Tita skrenuti neće. I onda je nakon niza godina osvanuo vezan lancima, u društvu nekoliko Ukaponosaca usred Zadra, protestirajući protiv hapšenja gen. Norca. Zajedno s nositeljem patentnih prava na tzv. ličko rukovanje! Pravi izbor, samo naprijed... Saziđo kuću od skoro 1000 m2, mlad, uspješan, drčan i dalje sami nastavite niz epiteta. I poprimio karakterne osobine organa kojeg stalno zagleda na poslu!

Avatar guten_tag
guten_tag
23:37 08.12.2011.

ja ću pridodati jednu prispodobu : živjela dvojica prijatelja koji su odrasli zajedno , školovali se i jedan postao ginekolog a drugi kardiolog . poslije završetka karijere otišli u zasluženu mirovinu i jednog dana umre kardiolog . drugi doktor ginekolog dođe prijatelju na grob . nad grobnim mjestom spomenik sa uklesanim srcem , da se zna da je bio kardiolog i liječio srce . misli se ginekolog ...što li će meni uklesati na spomenik ??????

VE
velikazmija
21:30 09.12.2011.

katasteko i ti tvrdiš da milanović ima sve karakteristike koje si nabrojio da milinović nema --jesi li to mislio --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije