Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crteži muhameda

Danska: Suđenje za planiranje napada zbog objave karikatura

Muhamed
AFP/PIXSELL
13.04.2012.
u 11:51

Počeo proces protiv četvorice koji su zbog objave Muhamedovih karikatura planirali osvetnički pohod

Počelo je suđenje četvorici muškaraca koji se sumnjiče za pokušaj organiziranje napada na danske novine koje su objavile karikature proroka Muhameda, prenosi BBC.

Sporne karikature objavio je 2005. godine Jyllands – Posten i tako potaknuo niz protesta u muslimanskim zemljama.

Munir Awad, Omar Abdallah Aboelazm, Sabhi Ben Mohamed Zalouti i Munir Ben Mohamed Dhahri privedeni su pet godina kasnije, točnije u prosincu 2010., u blizini Kopenhagena. Trojica švedskih državljana i Tunižanin optuženi su za terorizam i ilegalno posjedovanje oružja. Tužitelji su izjavili da je četvorka planirala ubilački napad s ciljem uništenja i masovnih ubojstava.

Očekuje se da će sudski postupak trajati dva mjeseca te da će presude biti izrečene početkom lipnja ove godine.

Iako su se novine javno ispričale zbog spornih karikatura koje vrijeđaju osjećaje mnogih muslimana, Danska je i danas, sedam godina nakon objave spornih crteža i dalje na meti radikalnih islamističkih skupina.

 

Komentara 4

OB
-obrisani-
12:10 13.04.2012.

U Nemačkoj dele blespatno qran na ulica. Da li je tako nešto može desiti da u islamskim zemljama deli biblija? Lekpo je Dejan Lukić napisao knjigu Islamizacija Nemačke . Ali ne samo Nemačke nego i cele Evrope .

NT
Nik Titanik
20:51 13.04.2012.

PRIPAZITE! Ova fotka nema veze s događajima iz 2005.

RI
Riznica
23:53 13.04.2012.

13.04.2012. u 12:10h filozof je napisao/la: ------------------------- I ti citas Dejana Lukica i njegove nabuloze ..Pametan zna da nezna a budala da sve zna !\"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije