Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Danska ograničila nošenje burke na javnim mjestima

Burka
AFP
28.01.2010.
u 18:40

Vlada je odluku donijela na preporuku posebnog povjerenstva, no nije izrekla opću zabranu jer bi to bilo protivno ustavu. Danska je svoju odluku objavila dva dana nakon što je francusko parlamentarno tijelo preporučilo potpunu zabranu pokrivanja lica na javnim mjestima.

Liberalno-konzervativna danska vlada odlučila je na javnim mjestima ograničiti nošenje burke i nikaba, kojima muslimanke pokrivaju lice, ali ih nije potpuno zabranila, nego je odluku prepustila školama, javnoj upravi i poduzećima.

Vlada je odluku donijela na preporuku posebnog povjerenstva, no nije izrekla opću zabranu jer bi to bilo protivno ustavu.
Danska je svoju odluku objavila dva dana nakon što je francusko parlamentarno tijelo preporučilo potpunu zabranu pokrivanja lica na javnim mjestima.

Ključne riječi

Komentara 24

PO
pocrn
21:14 28.01.2010.

..eto barem malo prostora za \"disanje\" Muslimanskim zenama....pak na zalost, na uštrb demokracije.!Bok!

MI
misko333
21:53 28.01.2010.

Opet je to ništa u odnosu na 1.000.000 ljudi pre svih Srba ubijenih samo u Jasenovcu, da ne pominjem bezbrojne jame

OB
-obrisani-
21:11 28.01.2010.

gricka di god si zamjetila maltretiranje nekog od strane muslimana u svakom slucaju to ne podrzavam ako nije s necim isprovocirano ali to sto podrzavas smrdljive zidovske solufare koji sami za sebe kazu samo su oni jedini i pravi narodd a svi mi drugi smo niza klasa tu mogu zamjetiti da si i ti jedna obicna zidovska solufarka koja ne vidi dalje od svoje smrdljive sinagoge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije