Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef HSP-a

Danijel Srb: Ne smijemo dopustiti podizanje optužnica u Beogradu

'slavonija.... osijek...14.11.2007.... suceljavanje politicara cetvrte izborne jedinice... danijel srb... snimio davor javorovic...'
'davor javorovic'
22.11.2012.
u 13:18

To su posljedice ranijih hrvatskih pristajanja na suradnju sa Srbijom kad su u pitanju istrage i osude ratnih zločina, na način koji je neprihvatljiv za Hrvatsku, izjavio je Srb

– Ne smijemo dopustiti bilo kakvo podizanje optužnica u Beogradu za događaje na hrvatskom tlu jer Srbija za to nema ingerencije. Tražimo slanje diplomatske note – poručio je predsjednik HSP-a Danijel Srb danas u Osijeku.

Najave predistražnih radnji koje provodi srbijanski sud za ratne zločin rezultat su, smatra on, prijašnje naivnosti naše politike.

– To su posljedice ranijih hrvatskih pristajanja na suradnju sa Srbijom kad su u pitanju istrage i osude ratnih zločina, na način koji je neprihvatljiv za Hrvatsku. Nikada ne smijemo dopustiti nadležnost bilo kakvog srbijanskog suda za događaje u Hrvatskoj. Ako je Srbija diplomatski priznala RH, onda nema ingerencije za događaje na našem tlu – izjavio je.

– Odvjetnik Luka Mišetić rekao je da srbijanska strana neće moći od Interpola zatražiti uhićenje hrvatskih generala oslobođenih u Haagu. Ali to se ne odnosi na bilo koju drugu osobu. Podsjetio bih na slučaj Purda i na obveze koje će uslijediti kada uđemo u EU i kada za nas postane obvezujući europski uhidbeni nalog – rekao je Srb.

Osvrnuo se i na objavu Registra branitelja ističući da je to bacanje prašine u oči hrvatskim ljudima koji žive "u iznimno teškim materijalnim uvjetima".

– Otvorit će se beskrajne svađe o tome tko je što bio u ratu. A politički je smisao ponovno bacanje mrlje na Domovinski rat – mišljenja je on.

Srb se pita i zašto se ne objave imena primatelja partizanskih mirovina.

– Tvrdim da među primateljima partizanskih mirovina ima iznimno veliki broj pripadnika četničkih postrojbi iz Drugog svjetskog rata. Mirovine iz tog rata prima oko 45.000 primatelja. Koliko bi to stari ljudi trebali biti koji su 1945. imali 18 godina? Evidentno je da se takve brojke ne slažu – naveo je.

Po njemu, Vlada RH treba sačiniti i objaviti registar agresora.

– Obećanje pred parlamentarne izbore, budemo li mi u prilici, objavit ćemo registar agresora – zaključio je šef pravaša.

>>Paljenjem 87 svijeća HSP će obilježiti početak obrane Vukovara

Ključne riječi

Komentara 4

UšiOdMedo
16:53 22.11.2012.

Ante im je reka nek se prvo vrate pa onda da se objave imena agresora

OB
-obrisani-
13:42 22.11.2012.

da danijele ti i takvi kao ti nisu uništili hsp . sad bi vi vodili državu a ovako ne vodite ni mjesnu zajednicu

BR
BratCroat
13:38 22.11.2012.

Postoji li koji pravi Hrvat u Rvackoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije