Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bacio djecu s balkona

Monstrumu s Paga produljen pritvor. Postoji opasnost da opet pokuša ubiti djecu

Monstrum s Paga
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/2
Autori: Frane Šarić, Hina
27.03.2019.
u 12:48

U trenutku zločina nije imao ni alkohola ni droge, no imao je tragove diazepama, sastojka tableta za umirenje.

Održano je ročište o produljenju pritvora 54-godišnjem Josipu Rođaku, koji je 28. veljače s balkona obiteljske kuće u Pagu bacio svoje četvero malodobne djece. Pritvor mu je produljen na još dva mjeseca te je odvezen u psihijatrijsku ustanovu u Zagrebu, potvrdio je sudac istrage Hrvoje Visković. U trenutku zločina 54-godišnjak u krvi nije imao ni alkohola ni droge.

Visković je rekao da se prikupljaju dokazi, da je jučer provedeno dokazno ročište kod suca istrage vezano za ispitivanje svjedokinje, majke djece.

Rekao je da je pritvor produžen zbog istih okolnosti kao i prije.

– Dakle, imamo opasnost od utjecaja na svjedoke budući da još državni odvjetnik nije siguran hoće li ispitivati djecu ili neće. Druga stvar je opasnost od ponavljanja djela, postoji opasnost da se opet okomi na djecu i pokuša ih ubiti. I ono najteže, zbog iznimno teških okolnosti samog izvršenja kaznenog djela – rekao je Visković.

Pogledajte Viskovićevu izjavu:

Visković je rekao da je Rođak vraćen u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj u Zagrebu.

– Toksikološkim vještačenjem pronađeni su tragovi diazepama, sastojka tableta za umirenje poput apaurina i normabela – potvrdio je u srijedu Hini Duško Berović, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru i glasnogovornik ŽDO-a.

Dodao je kako je dosad ispitano troje svjedoka – dvoje koji su bili u blizini kada je otac s prvog kata kuće bacio svoje četvero malodobne djece i majka djece. Ona je svjedočila videolinkom jer nije željela biti u istoj prostoriji sa svojim suprugom koji je radi svjedočenja doveden na zadarski sud iz Zatvorske bolnice u Zagrebu.

U Zatvorskoj bolnici u Zagrebu bit će obavljeno psihijatrijsko-psihološko vještačenje kojim će se utvrditi je li bio svjestan svojih postupaka, kazao je zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru.

Josip Rođak, koji se tereti za kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju na štetu svoje četvero maloljetne djece, premješten je sredinom ožujka iz Zadra u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Četvero djece, koja su nakon tragičnog događaja bila zbrinuta u Općoj bolnici Zadar i KBC-u Zagreb, otpušteno je na kućnu njegu i u pratnji majke i socijalnog radnika smješteno u SOS selu.

Duško Berović o slučaju na Pagu

Komentara 1

NE
Neutralac
17:29 27.03.2019.

Monstrum !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije