Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Agram

Bandić i osmorica osumnjičenih čekaju odluku o puštanju na slobodu

Bandić
Foto: Grgur Žučko/pixsell
03.11.2014.
u 14:36

Pred suca istrage danas će tako, osim zagrebačkog gradonačelnika, biti dovedeni i Slobodan Ljubičić, Željko Horvat, Ivan Tolić, Filip Čulo, Miljenko Benko, Branko Mihaljević, Vidoje Bulum i Zdenko Antunović

Na Zagrebačkom županijskom sudu održava se ročište na kojem će se, nakon odluke izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, koje je ukinulo rješenje o istražnom zatvoru, ponovno raspravljati o zahtjevu USKOK-a da se Milanu Bandiću i sada osmorici njegovih suosumnjičenika odredi istražni zatvor.

Pred suca istrage danas su tako, osim zagrebačkog gradonačelnika, dovedeni i Slobodan Ljubičić, Željko Horvat, Ivan Tolić, Filip Čulo, Miljenko Benko, Branko Mihaljević, Vidoje Bulum i Zdenko Antunović.

Njih osmorica, zajedno s Bandićem, preostali su osumnjičenici u aferi Agram, i zasad ostali unutar zidina Remetinca, no to bi se moglo promijeniti nakon “popravnog” ročišta kod suca istrage.

Naime, s obzirom na to da je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prijašnju odluku suca istrage ukinulo iz formalnopravnih razloga, odnosno zato što nije u dovoljnoj mjeri obrazložio može li se svrha istražnog zatvora ostvariti blažom mjerom, poput mjere opreza ili jamstva, to je nešto što će, prema uputi izvanraspravnog vijeća, sudac istrage trebati učiniti danas.

>> Bandić mora za jamčevinu prikupiti od 10 do 20 milijuna kuna

>> Kako je Bandić mogao utajiti porez ako je dao podatke Liniću?

Komentara 13

LA
larala
08:46 03.11.2014.

jadna li je država u kojoj se privode i pritvaraju pošteni da bi se lopovima oslobodio put.... a, dokaz tome, između ostalog su i slike tobožnjeg bandicevog luksuzno uređenog stana koje je stranka skinula s neta tocnije s amplitude... danas,nas, hrvatsko pravosuđe razotkriva svoje pravo lice, jesmo li zemlja prava i pravde ili politicke manipulacije i podobnosti....još par sati i, znat cemo

J6
jura 63
08:37 03.11.2014.

Evo što ti se dogodi kad režeš crni kruh na debele šnite .

Avatar d-ano
d-ano
09:21 03.11.2014.

Tresla se brda ,rodio se mis.Nista novo nauceni smo na laganje samih sebe-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije