Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 213
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTJECAJ DEMOGRAFIJE
Povratak na članak

‘Danas fakultete ne završe najbolji, nego oni koji nose torbe profesorima’

Otpuštat će se nastavnici jer ćemo imati trećinu učenika manje, kaže Šterc

Komentari 80

Avatar alien79
alien79
12:13 01.10.2017.

Nije upitno samo neznanje studenata, nego i profesora

VL
BE
Bel
11:50 01.10.2017.

Dali ste pretjerana prava studentima. Danas oni ocjenjuju profesore, glasaju za dekane itd. Njima se manipulira pa napreduju ne najbolji nego najposlusniji ili najlukaviji koji organiziraju glasanja i sl. Oni koji su u razno raznim fakultetskim forumima. Djeca nekih (( ne svih) profesora i/ili lokalnih politicara. Umrezenih u tzv. znanstvenu mafiju. Buduci politicki uhljebi ili politicari. Oni dobivaju stipendije, razmjene, radna mjesta. Kako to u vecini slucajeva nisu najbolji ( oni ce otici iz Hrvatske) tako nam ni buducnost ne nosi nista dobro.

VL
KT
Kolo_Tg
11:45 01.10.2017.

Hrvatska za razliku od Češke pa i Poljske čak i Madjarske ma gledajte i Rumunjsja je krenula. Hrvatska nije napravila klik odbacila komunisticke elite i doktrine, RH je gradila na trulim temeljima buducnost. Česi su bili mudriji, pametniji i radišniji. .... ja znam da je nemoguce objasniti onome tko je dio komunistickih elita istinu.

VL
DU
Deleted user
12:20 01.10.2017.

Jesenti milu bigulicu (i premilu čak), a kako bi bilo drugačije kad Hrvatsku već desetljećima vodi jednodimenzionalna politička klatež, uglavnom izišla ispod ljevičarskih skuta! Kako profesionalno potkapacitirani i moralno insuficijentni ljudi, zarobljeni u preživjelum i malignim ideološkum shemama i okvirima, uopće mogu Hrvatsku učiniti suvremenom i perspektivnom državom ugodnom za život?! Dok je spomenuta klatež na životu, Hrvatskoj neće sinuti sunce sreće. Dakle, jao i ppmagaj nama još dobrih tridesetak godina, ako nas tada uoće bude bilo.

VL
JK
ja-kan
12:02 01.10.2017.

U Hrvatskoj se politička korupcija, klijentelizam i uhljebništvo ne kažnjava dugim zatvorskim kaznama. Da DORH pokrene kaznenu istragu protiv Plenkovića i članova Vlade zbog imenovanja stranačkih podobnika u Uprave Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta, Hrvatske lutrije... putem fiktivnih javnih natječaja možda bi i bilo neke nade ... ovako...

VL
UU
uhljeb u holdingu
13:07 01.10.2017.

Tako je i u firmama, napreduju oni koji imaju vezu ili su torbarili, a oni koji znaju i hoće uglavnom su degradirani. Tako je i kad se kupuju penzije, tako je i kod doktora, sudstva itd, mito, korupcija i nepotizam, šta je tu čudno ?

VL
ST
stefj
11:57 01.10.2017.

Neće učitelji gubiti posao, zato se i radi reforma školstva, da se poveća kvantiteta, a ne kvaliteta. Duže školovanje i više predmeta zahtjeva više učitelja na manji broj učenika. Uz to ukidanje ocjena i stavljanja dijela STEM-a kao izborni predmet, miče se i mogućnost ikakve valorizacije kvalitete rada učitelja, te potreba za nekom pretjeranom stručnom spremom... A što se tiče fakulteta, imamo dobar primjer na filozofskom gdje studenti s određenim svjetonazorom imaju privilegije i bez problema prolaze fakultet. Na tehničkim fakultetima to je ipak malo teže...

VL
LI
lipnjak
12:03 01.10.2017.

Dobro je po bolnicama se nose koverte.

VL
MA
marex10
12:28 01.10.2017.

Nevjerojatan naslov. A što je s nama koji smo završili a nismo imali love za profesore. Totalno bolesni i neprimjereno. Zbog nekolicine ljigavaca (profesira i studenata) omalovažava se čitava studentska populacija koja će trudom i radom završiti studij. Eto, slučajno sam završio 5 godina studija. Prve tri te zadnje dvije sa prosjekom iznad 4,8. Jel to slučajno ili sam se ipak morao malo potruditi. Nije mi ni u jednom trenutku palo na pamet da nekom platim...ustvari, nije ni imalo potrebe....Nevjerojatan naslov. Ako se već želi poslati poruka, bi li bilo primjerenije "Danas fakultete završavaju i oni koji nose torbe profesorima".

VL
BU
Bubalamala
13:02 01.10.2017.

U jednoj uređenoj državi ne smije biti privilegiranih, to je protu ustavno.Ako imamo preko pola milijuna branitelja plus njihove obitelji, onda to znači da više od jedne četvrtine stanovništva uživa razne prednosti i da im se daju određene privilegije.

VL
PA
Pajdo
13:59 01.10.2017.

Oduvjek su noseni purani i odojci i prsute mito.

VL
PI
prava istina
11:58 01.10.2017.

student neće sigurno priznati jer izgubi sve što je napravio

VL
MA
Malenkost
15:34 01.10.2017.

Da, Mito, Korupcija, Nepotizam, ja tebi ti meni, doveli su do neprirodne selekcije. "Elita i Inteligencija! HR su produkti manipulacija. Drzava HR i njeno stanje jesu direktno propocijonalni toj "Eliti i Inteligenciji". Odlazak maldih obitelji vidim i dozivljavam ovdje uu Njemackoj, strava. Hr je mafijaska, kriminalna Tvorevina. Todoric nije slucaj, ni Vidosevic, ni Sanander, ... , ni traljavost i nesposobnost Justicije. Gotova je HR. Zalosno.

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
14:05 01.10.2017.

Zlocinacki HDZ je kriv za golgotu Hrvatskog naroda. Ta zlocinacka organizacija pljacka HR narod i priskrbljuje sebi drzavnu imovinu a sve koristeci se kriminalnim radnjama od korupcije pa i ubojstava.

VL
DU
Deleted user
13:41 01.10.2017.

ajde moj sterc..ima serva..bosanaca..kineza..sirijaca..afganistanaca i drugih..to ce biti pravi hrvati..a ne ovi danasnji lopovi i lazljivci.

VL
GU
Gustirna
23:29 01.10.2017.

...i danas fakuktete drustvenih nauka zavrsavaju ponajprije oni koje udbabuzme pod svoje...kao i za vrijeme jugoslavije....kao da su po tim fakuktetima slucajno zaposleni razni pupovci,pusicke,zakoseki,barisici,goldsteini,josipovici,jakovine,kapovici,markovine....

VL
BR
branka1958
12:40 01.10.2017.

Zna se na kojim fakultetima se placalo.Prometni prednjaci ak si imao love prosao si.

VL
VV
Vrana Veritas
13:22 25.11.2017.

Zahvaljujući boljševičkom mecenatu i odredima "Lex Perković" nedodirljivog naslijeđenog (kukavičjeg jajeta) represivno zaštitarsko batinaškog sustava, nakon kazališne iluzionističke kvazi demokratske priredbe, iznjedren je do visokih razina utjecaja lumpen proletarijat kao sustav vrijednosti i dimni zastor za privatizaciju esencijalnih hrvatskih nacionalnih dobara i gušenje svake ozbiljnije slobodarske misli i civilizacijskog sustava vrijednosti, zavevši kao egzistencijalnu normu preživljavanja: šutnju i nezamjeranje (novo-starim gazdama života i smrti), od strane demokratske javnosti. The Crow of Truth.

VL
MA
Marvin
18:45 01.10.2017.

davcro ne zakon jacega nego zakon pametnijega , koji razmislja o sebi ne ceka da pecena kokica padne iz zraka .

VL
DU
Deleted user
12:18 01.10.2017.

Nivo obrazbe u Hrvatskoj je jako nizak. Samim tim je i stopa osamostaljenja jako niska. Sve samo obrtničke usluge

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.