Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi ustroj

Damir Kajin: Nikakva subregija ne dolazi u obzir

Damir Kajin,portal
Dusko Marusic/PIXSELL
03.10.2013.
u 14:14

Uvjeren je da ni jednoj od triju županija, Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj i Istarskoj, koje bi činile regiju Sjeverni Jadran i Lika, takav novi ustroj ne bi odgovarao.

Nimalo oduševljen idejom o novoj regionalnoj podjeli Hrvatske, nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin poručio je danas iz Pule: "Ruka se osušila onome koji bi glasao za ukidanje Istarske županije".

Naglasio je da se radi o podjeli na upravne, a ne samoupravne regije kojima bi se trebala reformirati javna uprava.

– Istarska će županija u samoupravnom djelokrugu ostati, imat će čak i veću autonomiju i veće ovlasti nego što ih danas ima. Nikakva subregija ne dolazi u obzir – jasan je Kajin.

Uvjeren je da ni jednoj od triju županija, Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj i Istarskoj, koje bi činile regiju Sjeverni Jadran i Lika, takav novi ustroj ne bi odgovarao. Najmanje Lici, kazao je Kajin, čiji je rast BDP-a veći nego li 90-e, a u ostalim dvjema županijama manji za deset posto.

>>Donosi li podjela na dvije regije donosi novca iz fondova?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije