Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi javni sukob u Vladi
Povratak na članak

Dalić Kovačiću: Bolji model za Inu nisam čula!

Dvoje potpredsjednika Vlade, HDZ-ova Martina Dalić i Mostov Ivan Kovačić pred novinarima zaratili oko prodaje četvrtine HEP-a

Komentari 32

DU
Deleted user
15:08 12.01.2017.

gospođo ministrice po kojoj matematici ste izračunali da je 25% vrijednosti hepa dostatno za kupnju dionica ine koje mol ima u vlasništvu, vi mislite da poslovni ljudi iz mađarske ne znaju matematiku da ne znaju onda ne bi majušni mol kupio gigantsku inu , ili da bolje razumijete reći ću vam domaćinski radite raču bez krčmara, za 10ak do 15 ak godina ako budete vodili ovako mudru ekonomsku poltiku ostati ćemo i bez hepa i bez voda i bez šuma , zapamtite jedno jer sam radio s mađarima oni su dobre sluge ali su još bolji gospodari, a vi radite modele, projekte, strategije i ino ali ste nikakovi i loši gospodari i zlatna koka podravka uskoro ide papapa, etc hvala

VL
MU
mike-usa
07:34 13.01.2017.

Martina Dalić radi protiv interesa hrvatskog naroda, također u niti jednoj ozbiljnoj državi ne bi mogla predlagati kupovinu tvrtke u kojoj su joj zaposleni muž i sin, ako to nije teški sukob interesa onda sukob interesa uopće ne postoji.

VL
LI
liskovaca
15:09 12.01.2017.

zašto HEP ne digne kredit i lijepo kupi INU! Pa rade sa dobiti!!! Nego, stvar je u tome da se HEP mora prodati! Tako vjerojatno piše u pristupnim ugovorima za ulazak u EU!!!! Zbog takvih stvari isti nisu javni!!!!

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
15:39 12.01.2017.

Nece biti kupovine INAe to je samo u panici smisljeno kako bi se spasilo Petrova jer je lagao da "vjeruje u arbitrazu samo da bi srusio Karamarka, MOL ima pristup Jadranu , nikad nece prodati Rijeku, Devastirana Rafinerija Sisak sese moze dobiti jeftino pa prodaja HEPa nije potrebna. S MOLom niko nije pregovarao o kupovini a morat ce, ovdje se vodi diskusija iz nekog drugog razloga, pravi razanj a zeca ni na vidiku.

VL
ZL
Zlatko1947
15:48 12.01.2017.

A tko kaže da moramo i da je financijski isplativo otkupiti ove dionice? Diplomat pravnik Plenković? Gdje su računice da to narod vidi? Muljate opet!

VL
TH
than
14:28 12.01.2017.

Kakva je to korist za gradjane ta INA ?!?!?!?! Jedino za politicare kao mjesto za uhljebljivanje.

VL
DD
ddragutin
14:11 12.01.2017.

a koliki tebi ide postotak od prodaje HEP-a, svi ste isti lopine

VL
DE
debelaberta
07:45 13.01.2017.

osoba koja je Hrvatsku zadužila po najnepovoljnijim uvjetima, za što je oblino nagrađena od banka u kojima je zaduživala državu, sada mrtva-hladna predlaže prodaju HEP-a? a šuška se da zagovara i prodaju Hrvatskih voda? koliko ja znam iz škole to se zove veleizdaya svog naroda.

VL
SU
sudac20
00:12 13.01.2017.

Umjesto da je sa kriminalcima u zatvoru, ona sjedi sa kriminalcima u saboru...

VL
TE
TechnoCroat
15:54 12.01.2017.

Koja je ovo smijurija od države! Pa zar nije logičnije prije svih troškova i analiza i uloženog vremena, dobiti predugovor od MOLa o cijeni i uvjetima prodaje njihovih dionica?

VL
AG
agava
16:33 12.01.2017.

Kupovanje INE od MOLA je samo brzo izmišljeni štos prije Boziča, da bi se raji zamazalo oči i smanjio bijes nakon propale arbitraze, a ujedno i puštanje probnih balona da bi izpipao puls raje. Prodaja HEPA je ludost, njegova budučnostt je neusporedivo bolja za našu zemlju s obiljem sunca i vjetra.

VL
UV
Uvjekprotiv
22:33 12.01.2017.

Prodat novi mercedes da bi se kupio neispravan fico!Pravo domoljublje i briga za Hrvatsku!

VL
ZA
Zaggrabe
01:08 13.01.2017.

Ukratko, Oreskovicu vrati se! Moody's nema sluha za ovo tamburanje Dalicke i Kovacevica. Nista od povisenja rejtinga.

VL
AM
Axis Mundi
14:18 12.01.2017.

čekaj malo, Vlada istog predznaka proda Inu, da bi onda Vlada istog predznaka (HDZ) htjela vratiti natrag nacionalnu kompanju, ali tako da proda drugu nacionalnu kompaniju? :ogromni upitnik: mislim, pitam jednostavno i želim da mi se jednostavno objasni. koja neviđena pljačka, a svatko je napunio i napunit će džepove, samo će građani nijemo gledati i pitati. strašno!

VL
OB
ObrenM
16:22 12.01.2017.

Kada vidim Dalicku,Barisica i ine,pitam se radi kojeg krimena je morao otici Karamarko.

VL
Avatar burgos1948
burgos1948
10:47 13.01.2017.

Dalićka & company, maknite nesposobne šape sa HEP-a . Dajte se skulirajte . Zar baš sve , što vrijedi u Hrvatskoj , morate upropastiti vi , nesposobni , netalentirani ekonomisti , kojima je matematika bila bauk u osnovnoj , srednjojj školi , a da i ne govorim na faksu , ako ga je uopće bilo . Kažem ja , dipl. ing, elekrotehnike ,penzić iz HEP-a .

VL
Avatar CORPUS OMNE . . .
CORPUS OMNE . . .
16:49 12.01.2017.

Prokletstvo oslobodilačkih ratova na ovim prostorima je u tome što su oni uvijek bili u funkciji maske za paralelno vođene procese društveno ekonomskih promjena u društvima koja su sudjelovala u njima. Pri tome je svejedno jesu li bili obilježeni kao pretežito nacionalno državni ili socijalno revolucionarni tj. jesu li na čelu pokreta bili građansko konzervativne ili socijalno egalitarne elite. Liberalnih nikad nije bilo. Niti naš domovinski rat tu nije bio izuzetak. Mladići vrućeg srca su krvarili po bojišnicama ne misleći previše na svoju budućnost, a kad je rat (operativno) završio otkrili su da su političarii nepovratno uništili njihova radna mjesta, osvojili i/ili predali sve resurse koji iole vrijede u ruke nekolicine izabranih domaćih ili većinom inozemnih pojedinaca ili grupacija. Otkrili su da je društvo koje se rodilo u ratnim mukama nepravedno i bliže latinoameričkim apsolutističkim, konzervativnim diktaturama nego obećavanim idealima liberalne demokracije i sveopće slobode pojedinca - građanina. Otkrili su da se preživjeti može samo u krdima koja vjerno i slijepo, bez razmišljanja, slijede svoje pastire koji, počesto ni sami ne znaju kuda idu ili pak svjesno, vele**dajnički, za sitne novce, grabe sve oko sebe po principu "u se, na se i poda se". Pri tom su se i podjelili među sobom pa su se neki priključili toj besprimjernoj pljački kao "zaslužni" članovi raznoraznih "braniteljskih" i sličnih fondova i udruga, drugi koji to nisu htjeli ostali su kratkih gaća preživljavajući na dnevnoj rutini prekarijata kojeg tzv. poslodavci vide isključivo kroz sintagmu: "dnevno primam i otpuštam". I tu smo gdje jesmo, a gđa Dalić veli: "Dosad nisam čula nijedan bolji i strukturiraniji model od prodaje dijela HEP-a za dionice Ine!" Pri tom misli da nitko ne zna kako joj je muž u upravi te iste INA-e. I nikom ništa. Recentna prošlost nam bjelodano pokazuje još jedan primjer uništavanja dobre, potentne kompanije na račun prodaje magle o spašavanju i ponovnoj nacionalizaciji propale kompanije koju su te iste elite organiziranog kr*min*ala predale u ruke atilinih nasljednika. "Eli eli lama azavtani ..."

VL
ZA
zac111
17:18 12.01.2017.

a ta me bogatunka posebno nervira bahata je strasno i zanima ju samo vlastita korist! pogledajte njenu imovinsku pa odkuda ti milioni

VL
PL
@ploto@
07:57 13.01.2017.

Dalićku je poslao MMF da privatizira HEP .Neoliberalni korporativni ekonomisti su dresirani da sve što je državno i javno privatiziraju za interes korporativnog fašizma.

VL
CA
campa
14:13 12.01.2017.

Ta izjava gospođe Dalić me i zabrinjava jer sve što je njoj najbolje treba uzeti s rezervom i provjeriti -zašto.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.