Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u normalu

Da smanje liste čekanja, KBC Osijek radit će pretrage i subotom i nedjeljom

Osijek: Ulaz u KBC Osijek dozvoljen samo kroz trijažni šator
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
06.05.2020.
u 11:28

Ukupno je 137 osoba testirano na koronavirus u Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata, a novooboljelih nema. Od 130 ukupno pozitivnih, ozdravilo ih je 100

Ukupno je 137 osoba testirano na koronavirus u Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata, a novooboljelih nema. Ostajemo, dakle, na 130 građana koji su u proteklom razdoblju bili pozitivni na Covid 19. Pet je novih izliječenih, što čini brojku od ukupno 100 oporavljenih, što je lijepa vijest. Vjerujem da ćemo uskoro doći do broje od 130 pa moći reći da smo mi županija bez oboljelih - naveo je Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Devet je osoba trenutno na ležanju u KBC-u Osijek, od kojih je jedna na respiratoru.

- U samoizolaciji je 210 osoba, nema novih od jučer, što znači da su svi kontakti stavljeni pod nadzor - dodao je on.

Iskomentirao je i činjenicu da oboljelih posljednjih dana dolaze mahom s područja Valpovštine, Gata, Marjančaca, Koške.... Zna se izvor, iz gospodarskog subjekta s područja Koške, no istaknuo je kako nije došlo do novog žarišta.

Video - Ugledni hrvatski znanstvenici otkrivaju što dosad znamo o koroni

 

Rad popodne

Ravnatelj KBC-a Osijek dr. Željko Zubčić rekao je kako se, nakon što je počela druga faza relaksacija mjera, analiziraju liste čekanja te pozivaju pacijente.

-  Nisu se znatno povećale liste čekanja, neke su se čak smanjile, kao kod kolonoskopije i gastroskopije. Imamo blago produženje liste čekanja na magnetnu rezonancu za 20 dana. Pojačanim radom svest ćemo ih na razmjere prije epidemije. Svakako ćemo uvesti rad u popodnevnim satima, za radiološke pretrage radit će se subotom i nedjeljom, možda čak i vikendom popodne. Reorganizirali smo ulaz i trijažu u bolnicu, i dalje se prolazi korz tunel-šator, ali povećali smo propusnost sa šest radnih mjesta s našim trijažerima - iznio je novosti dr. Zubčić.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:48 12.05.2020.

treba isplatiti plaće a nisu radili 2 mjeseca pa se nagomilalo neplaćenih računa....u USA otpuštaju medicinske radnike, a kod nas su na plaći i ne rade izuzev onih koji se bave koronom, di je Hrvatska od Amerike a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije