Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javna tribina

D. Kosor: Naš program daje nadu da Hrvatska sutra neće biti Grčka

darinko kosor, hsls, velimir srića, josip budimir (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/6
26.10.2011.
u 21:15

Liberali smatraju da mogu zaposliti 100.000 onih koji su ostali bez posla i to u malo i srednje poduzetništvo.

Napravili smo program koji daje nadu da Hrvatska sutra neće biti Grčka i koji Hrvatskoj neće donijeti niži kreditni rejting i povećanje kamata za građane, poručio je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor predstavljajući u Bjelovaru gospodarski program stranke.

Predsjednik liberala tvrdi da je njihov program zapravo program istine o hrvatskom gospodarstvu i reformama koje se moraju provesti da bi Hrvatska izašla iz krize. U svom gospodarskom programu HSLS zagovara smanjenje javne potrošnje, ukidanje županija te smanjenje broja djelatnika u državnoj upravi, lokalnoj samoupravi i državnim tvrtkama.

Liberali smatraju da mogu zaposliti 100.000 onih koji su ostali bez posla i to u malo i srednje poduzetništvo, a ne u općine, gradove ili županije niti u državne agencije. Nedopustivo je, smatraju, da je država kod nas i dalje najveći poslodavac.

- Želimo napraviti i nešto za one s najnižim primanjima te podići ljestvicu za oslobađanje plaćanja poreza na dohodak s 1800 na 3000 kuna - poručio je Kosor dodajući da je HSLS jedini koji predlaže jedinstvenu poreznu stopu od 23 posto kojom žele smanjiti pritisak na poreznu upravu.

HSLS će se zalagati i za veće izdvajanje proračunskog novca za obrazovanje i znanost kako bi se broj visokoobrazovanih u Hrvatskoj povećao na 20 posto.

- U EU ne želimo biti kmetovi nego profesori, liječnici i znanstvenici, a ne samo kuhari i konobari - poručio je šef liberala. Uz Kosora s govornice županijske vijećnice program su predstavili i Josip Budimir, glavni ekonomski strateg stranke te Velimir Srića, predsjednik HSLS-a Grada Zagreba.

Komentara 45

VI
vidimškoj
21:30 26.10.2011.

ovo prezime ga malo sputava.

RV
rvoisisica
21:37 26.10.2011.

Nitko ne shvaća da smo blizu Grčke. Reformeeeeeeeeeeee !! Bravo liberali

BO
borisss
22:55 26.10.2011.

potpisujem...jako lijepo napisano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije