Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Boki kotorskoj

Crna Gora isplatila 1,43 milijuna eura bivšim zatočenicima logora Morinj

Ilustracija
Dusko Jaramaz/PIXSELL
21.09.2018.
u 13:03

Pravni zastupnik morinjskih logoraša Zdravko Begović kazao je za dnevnik „Dan” da je nalog suda potpuno izvršen i da je njegovim klijentima isplaćen “svaki cent”, odnosno točno 1,43 milijuna eura.

Crna Gora podmirila je sve svoje obveze prema bivšim zatočenicima koji su bili zatvoreni i mučeni u logoru Morinj u Boki kotorskoj ranih devedesetih godina, isplativši im gotovo milijun i pol eura na temelju pravomoćnih presuda, piše u petak tisak. 

Pravni zastupnik morinjskih logoraša Zdravko Begović kazao je za dnevnik „Dan” da je nalog suda potpuno izvršen i da je njegovim klijentima isplaćen “svaki cent”, odnosno točno 1,43 milijuna eura. Begović je, međutim, dodao da to nije kraj kada se radi o zahtjevima po tužbama vezanim uz logor Morinj u kojem su 1991. i 1992. bili zatočeni  državljani Hrvatske nakon srpsko-crnogorske agresije na dubrovačko područje 1991.

Zastupnik je rekao da su njegovi klijenti, njih 220, nakon što su primili naknadu za zlostavljanje i mučenje, podnijeli su nove tužbe protiv Crne Gore zbog umanjenja poslovne sposobnosti i životnih aktivnosti. Visina zahtjeva po tim novim tužbama pojedinačno iznosi od deset do 15 tisuća eura.

"Osnovnim sudovima smo podnosili tužbene zahtjeve za naknadu nematerijalne štete. U pitanju su ratni zarobljenici iz logora u Morinju koji su državljani Hrvatske te Bosne i Hercegovine. "Većina sudskih postupaka je pravomoćno okončana, kao i postupak izvršenja", kazao je Begović.

Ključne riječi

Komentara 10

KU
kupatilo
13:46 21.09.2018.

Bravo Montenegro.A srbi trebaju bar milijardu.

IB
ibiza
16:13 21.09.2018.

sada Srbi trebaju isto i to je to

DU
Deleted user
14:04 21.09.2018.

Crnogorci trebaju sve vratiti sto su opljackali i platiti za ono sto su unistili,kako saklralne objekte,i umjetnine,a Srbi sve ama sve sto su krali od 1918 god. do zavrsetka domovinskog rata unistili su sve sto su mogli mislili da ce ce HRVATSKU UNISTITI .ukrali su umjetnine ,u EU NEMOGU dok nam svu odstetu ne plate s kamatama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije