Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
123 dana u svemiru

Članovi posade ISS-a sretno sletjeli u Kazahstan

kapsula soyuz (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
17.09.2012.
u 08:20

Sojuz je sletio u 8.53 sati po lokalnom vremenu i sva su tri člana posade "dobro i prilagođavaju se gravitaciji", objavila je na svom Twitter-profilu NASA

Kapsula ruskog Sojuza s tri člana posade spustila se na Zemlju nakon što su njezini putnici proveli 123 dana na Međunarodnoj svemirskoj postaji. Dva Rusa, Genadij Padalka i Sergej Revin, i njihov američki kolega Joe Acaba sletjeli su jutros u Kazahstan.

Na ISS-u je ostala tročlana posada koja je na postaju stigla u svibnju, a sljedećeg mjeseca pridružit će im se još trojica astronauta.

Sojuz je sletio u 8.53 sati po lokalnom vremenu i sva su tri člana posade "dobro i prilagođavaju se gravitaciji", objavila je na svom Twitter-profilu NASA.

– Osjećam se odlično – kazao je Reutersu Padalka.

Ruski Sojuz jedina je letjelica kojom astronauti mogu otići u svemir nakon što je SAD prošle godine "umirovio" svoje shuttleove.

>>Posada s međunarodne svemirske postaje sletjela u Kazahstan

Komentara 3

Avatar Zag
Zag
12:51 17.09.2012.

Žalosno je to - Joe a kozmonaut...

Avatar ja_sam_gazda
ja_sam_gazda
22:47 17.09.2012.

sletio... pao, tako i ja sletim isto nekad na ledu, samo sto padnem.

ZJ
Zjako
22:49 17.09.2012.

Dobro da nisu kod nas odmah bi linić ošinijooo porez na sletače , a cigi-migi maznuli felge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije