Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć Slavoniji

Civilima od danas pomaže 340 vojnika Oružanih snaga

Vojska pomaže civilima
Foto: Ivica Galović
02.06.2014.
u 15:10

Pripadnici inženjerijske pukovnije u suradnji sa Zdravstveno-veterinarskim timom angažirani su na izvlaženju lešina u Gunji te na prijevozu civila i timova za sanaciju u Račinovcima

U potpori civilnim institucijama i stanovništvu poplavljenih područja Slavonije danas je angažirano 340 pripadnika Oružanih snaga RH, priopćila je Služba za odnose s javnošću MORH-a.

Pripadnici Inženjerijske pukovnije u suradnji sa Zdravstveno-veterinarskim timom angažirani su na izvlačenju lešina u Gunji, te na prijevozu civila i timova za sanaciju na lokaciji RačinovciBojna za nuklearno-biološko-kemijsku obranu (NBKO) provodi aktivnosti na dekontaminacijskim postajama "ZIB" u Rajevom Selu i "Velebit" u Gunji.

Tijekom jučerašnjeg dana, do 19 sati na dekontaminacijskoj postaji "Velebit" dekontaminirano je 295 motornih vozila i 538 osoba, 6 čamaca i dva motocikla, dok je na postaji "ZIB" dekontaminirano 230 motornih vozila, 455 osoba i četiri čamca.

Pukovnija veze u suradnji s vodom veze Gardijske oklopno mehanizirane brigade nastavlja s aktivnostima osiguranja komunikacijskih sustava za potrebe Protupoplavnih namjenski organiziranih snaga.
Iz vojarne "Kamensko" Karlovac četiri motorna vozila zapovjedništva za potporu prevoze materijal za potrebe izgradnje jednorasponog lansirnog mosta u Račinovcima.

Vod za opću logističku potporu ZzP-a nastavlja s pripremom i podjelom obroka u tri poljske kuhinje, kao i podjelom vode, te popunom pogonskim gorivom. Tijekom dana iz Državnih rezervi dopremit će se 50 000 litara ED goriva.

Na terenu su i pripadnici Pukovnije Vojne policije, koji obavljaju svoje zadaće na području Županje i okolice.

>>Dvanaesti dan vojska pomaže poplavljenoj Slavoniji

Ključne riječi

Komentara 1

DE
Dejan1000
16:21 02.06.2014.

O cemu vi pricate. Hrvatska ni nema vojsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije