Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovanje

Cipelica, Vjeverica, Stonoga, Pirgo i Zvjezdica posluju s plusom

'14.05.2010., Kursanec - U romskom naselju Kursanec otvoren prvi romski obiteljski centar u Hrvatskoj.  Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
22.02.2011.
u 18:49

Prenesenih 1,4 milijuna kuna manjka iz 2009. godine ta predškolska ustanova morat će pokriti u idućem razdoblju

ČAKOVEC – Dječji vrtić Čakovec u prošloj je godini ostvario nešto više od 18 milijuna kuna prihoda, i godinu je završio s 2400 kuna viška. No, prenesenih 1,4 milijuna kuna manjka iz 2009. godine ta predškolska ustanova morat će pokriti u narednom razdoblju. Obračunati, a nenaplaćeni prihodi iznose 1,9 milijuna kuna. Pozitivno su poslovale jaslice i vrtići Cipelica, Vjeverica, Stonoga, Zvjezdica i Pirgo, a ostali su poslovali s manjkom. Dječji vrtić Čakovec radi na deset lokacija i ima upisano oko 900 djece. 

– Cilj nam je usklađivanje što većeg broja elemenata s državnim pedagoškim standardima, a u tome nam je potrebna pomoć osnivača, Grada Čakovca - istaknula je ravnateljica Sonja Kuhanec. Svi objekti su u lošem stanju i iziskuju velika ulaganja u obnovu. Sve veće investicije i dosad su se financirale uglavnom iz gradskog proračuna, a uskočili su i donatori. Inače, cijena se posljednji put mijenjala početkom rujna prošle godine, otkad roditelji plaćaju 560 kuna za vrtić i 750 kuna za jaslice. Isto toliko plaća i Grad Čakovec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije