Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMJEŠTENA U AZIL

Ženka servala pripadala je Ruskinji iz Opatije kojoj se gubi svaki trag: Vjerojatno je dva mjeseca lutala

Mačka serval koja je pronađena u Gorskom Kotaru smještena je u privatnom ZOO vrtu Mirka Mileca u Ruščici
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/40
11.01.2024.
u 18:31

Mačka je iz legalnog uzgoja na svijet došla 2017. godine u uzgajalištu u Švicarskoj te je uredno prodana u Njemačku

Mačka serval, viđena u mjestu Mrzla Vodica kraj Lokvi u Gorskom kotaru, uhvaćena je u Zelinu Mrzlovodičkom prošloga tjedna, a potom smještena u azil i oporavilište za divlje i egzotične životinje u Ruščici kod Slavonskog Broda. Moguće je da je mačka Miška skotna, rekao je za 24sata Branimir Reindl, doktor veterinarske medicine iz Zagreba.

"Vidi se da ima zaobljen i spušten trbuh, možda je to zbog pretilosti i godina, jer ipak stara je sedam godina. No, s obzirom da ona kratko nosi mladunce, pretpostavljamo ako je trudna i da je to na polovici, te da bi okot mogli vidjeti za mjesec dana", kazao je. 

Mačka je, kako je rekao, iz legalnog uzgoja na svijet došla 2017. godine u uzgajalištu u Švicarskoj te je uredno prodana u Njemačku. 

VIDEO Mačka serval koja je pronađena u Gorskom Kotaru smještena je u privatnom ZOO vrtu Mirka Mileca u Ruščici

"Serval je prodan jednoj ženi koja je imala istovremeno prebivalište u Njemačkoj i u Hrvatskoj, točnije u Opatiji. Njoj se na društvenim mrežama gubi trag 2018. godine, profili su joj još uvijek aktivni, ali nema nikakvih objava. Zadnje objave su s našim servalom. Ono što je ružna strana te priče je da je ona bila kažnjena u Njemačkoj zbog trgovine certifikatima zaštićenih vrsta životinja i ona se nakon sudske presude, kako pišu njemačke novine, vratila u Rusiju odakle i potiče. Osim problema u Njemačkoj doznali smo da vlasnica servala ima i nekih problema oko plaćanja poreza za prodanu nekretninu u Hrvatskoj", opisao je. 

Mačka će, kako je dodao, ostati na skrbi kod gospodina Mirka Mileca. Ona je najvjerojatnije dva mjeseca lutala prije nego je uočena u Gorskom Kotaru.

"Sve donedavno vremenski uvjeti su bili takvi da se ona nesmetano mogla hraniti, uglavnom pticama i glodavcima, a od sada ima kudikamo bolje uvijete", ustvrdio je Reindl.

GALERIJA Serval ulovljen u podrumu obiteljske kuće u Gorskom kotaru

Mačka serval koja je pronađena u Gorskom Kotaru smještena je u privatnom ZOO vrtu Mirka Mileca u Ruščici
1/28

Komentara 6

Avatar Idler 3
Idler 3
19:16 11.01.2024.

Ak je dva mjeseca lutala pa gdo je "tatek", morti neli naš ris 😁

GN
gnoj
08:36 12.01.2024.

Zašto veterinar ne vidi da je životinji upaljena lijeva strana lica ?

DR
Draconic5
22:07 11.01.2024.

Znači, "gospođa" je pustila egzotičnu životinju u divljinu, i otišla kući u Rusiju ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije