Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOSTRUKA ODGOVORNOST

Cijepilo se 71% medicinskih sestara, HKMS: Nije dovoljno, apeliramo i na ostale

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
24.08.2021.
u 10:34

Gledano po ustanovama, najbolji postotak procijepljenosti medicinskih sestara jest u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu gdje ih je više od 90 posto cijepljeno, kao i u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, u bolnici u Novoj Gradiški ili primjerice u Varaždinskim toplicama

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara ponovno je pozvao svoje članice i članove, medicinske sestre i medicinske tehničare, na cijepljenje protiv COVID-19 jer se od početka cijepljenja u Republici Hrvatskoj do danas cijepilo njih 71%, što nije zadovoljavajući postotak.

Gledano po ustanovama, najbolji postotak procijepljenosti medicinskih sestara je u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu, gdje ih je više od 90 posto cijepljeno, kao i u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, u bolnici u Novoj Gradiški ili primjerice u Varaždinskim toplicama, priopćeno je iz Komore medicinskih sestara.

“Medicinske sestre i tehničari imaju, kao i svi drugi zdravstveni djelatnici, dvostruku odgovornost: odgovornost prema sebi, svojim bližnjima, ali i prema pacijentima o kojima skrbe. Stoga pozivam sve koji se još nisu cijepili da se zbog svog i zbog zdravlja svojih bližnjih cijepe jer jedino tako možemo osigurati sigurnu skrb za sve naše bolesnike", poručio je Mario Gazić pa dodao:

"Očigledno je potrebna edukacija oko cijepljenja za medicinske sestre i tehničare koji se još nisu cijepili. Cijepljenje je jedini izlaz iz ove epidemije s kojom se Hrvatska bori već godinu i pol dana. Prednosti cijepljenja daleko su veće od mogućih nuspojava i uopće nema dileme oko toga da cijepljenje sprečava teže oblike bolesti COVID-19, boravak na respiratoru i u konačnici smrt.“

Iz Komore podsjećaju i da je oko 8000 medicinskih sestara bilo zaraženo s COVID-19 te čekaju da dobiju svoju prvu dozu cjepiva.

Komentara 10

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
11:16 24.08.2021.

Većina sestara dobiva cjepivo u noćnoj smjeni ovisi koji je doktor dežuran

Avatar southman
southman
10:54 24.08.2021.

Koliko ih ima necijepljenih na Onkologiji u Splitu i na Klinici za tumore u zagrebu ??

ED
edgar2
10:56 24.08.2021.

Jučer je cjepivo Pfizer-a i BioNTecha dobilo potpuno odobrenje od američke FDA. Znači da je sigurno i učinkovito a to može biti od pomoći za one koji su dosada imali dvojbe. Uz već poznate stvari kako cijepljenjem štitimo sebe i druge jedan od važnih aspekata su i troškovi zdravstvenog sustava. U USA su izračunali da je za hospitalizacije necijepljenih osoba (a zato nije bilo prijeke potrebe) tijekom lipnja i srpnja 2021.g. potrošeno oko 2,3 milijarde $...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije