Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OVO NIJE PREVARA'

Posljednje riječi preminulih od korone: 'Pobrinite se da se moja djeca cijepe'

Bolnica
Foto: DPA/Reuters
1/2
23.08.2021.
u 13:49

Bračni par nije se želio cijepiti jer su vjerovali dezinformacijama o cjepivu pa je sada bez roditelja ostalo četvero djece za koju se sakuplja financijska pomoć

Lawrence i Lydia Rodriquez iz SAD-a u kolovozu su preminuli zbog koronavirusa, a iza sebe su ostavili četvero djece. Prvo je preminuo otac, a dva tjedna kasnije i majka.

Posljednje što je rekla bilo je: ''Molim vas, pobrinite se da se moja djeca cijepe'', a to je kazala svojoj sestri prije nego što su je spojili na respirator.

Opisala je to na stranici GoFundMe Lydijina rođakinja Dottie Jones koja prikuplja pomoć za djecu, 18-godišnje blizance Nathana i Ethana, Adama (16) i Synphoniju (11), a dosad je sakupljeno nešto manje od 80.000 dolara.

Bračni par nije se želio cijepiti jer je vjerovao dezinformacijama o cjepivu, navodi se na stranici.

– Pokušavala sam razgovarati s njima, ali jednostavno im se ideja o cijepljenju nije sviđala. Nisu vjerovali, pretpostavljam. Dezinformacije ubijaju i moramo ljudima reći istinu – rekla je rođakinja obitelji koja traži pomoć za djecu jer se gomilaju računi s liječenja, kao i hipoteka za kuću, režije, krediti...

Nakon smrti 28-godišnjeg sina Curta, i Christy Carpenter iz Alabame u SAD-u požalila je što se njezina obitelj nije cijepila.

– Koliko nam je ono potrebno shvatila sam dok sam gledala sina kako umire. Nismo se cijepili kad smo imali priliku i zbog toga sada jako žalim – rekla je, piše businessinsider.com.

Njen sin hospitaliziran je zbog COVID-19 u ožujku kad su ga zbog komplikacija spojili na respirator. Umro je 2. svibnja. Njegova majka također je bila u bolnici s istom dijagnozom, ali ona se uspjela oporaviti, no i dalje osjeća posljedice bolesti.

Bio je zdrav prije zaraze virusom. I on je isprva vjerovao da je pandemija velika prevara, ali njegove posljednje riječi bile su: ''Ovo nije prevara, ovo je stvarnost.''

VIDEO Đikić: 'Dok god bude oko 40-50 % necijepljenih, među njima će se širiti nove varijante'

Ključne riječi

Komentara 69

DU
Deleted user
14:53 23.08.2021.

Tko nije cijepljen izabire intenzivnu njegu, potom možda i još gore. Ako se svi cijepe svemu ovom će doči kraj. Neuki nemedicinari znaju sve o cijepivu. Sretno svima i dug život svakom želim, i necijepljenom osobom. Nikoga nisam uvrijedila, ne vrijeđajte ni mene (to pišem jer antivakseri drugačije ne znaju). Ponavljam, želim vam sreću.

JA
Jadranko
14:43 23.08.2021.

Svaki dan je sve manje starih antivaksera i ravnozemljaša. Nekako se (tiho) prorjeđuju. Corona stigla?

DU
Deleted user
14:55 23.08.2021.

povraca mi se kad vidim ove postove antivaksera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije