Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kredit nije dovoljan za stan

'Cijene otišle u nebo, treba se maknuti iz gradova': Gradit će se stanovi za najam mladima?

18.02.2023.
u 06:55

Državni ured za demografiju: U 2023. planiramo pozvati gradove i općine da subvencioniraju troškove najma stanova mladima na njihovu području. Međutim, još nije poznat postotak subvencioniranja troškova

Komentara 68

VI
vidum
07:35 18.02.2023.

Stanovnika nikad manje, a stanova nikad više. Cijene otišle u nebo. Gdje jelogika? Garantiram da Zadar ima više stambenih jedinica (kuća i stanova) nego stanovnika. Tamo gdje sam prije godinu ili dvije šparoge brao i rasla drača i brnistra, sad su moderne gradske četvrti. U ranije izgrađenim dijelovima grada, koristi se praktično svaki slobodni metar za novu izgradnju. Ruše se starije kuće, a na njihovom mjestu niču urbane vile. I sve unaprijed prodano. Komu? Odgovor na to pitanje dobijete na parkingu ispred trgovina robom za uređenje doma, gdje je i u ovo vrijeme više stranih nego domaćih registracija.

Avatar fidelio
fidelio
07:09 18.02.2023.

Evidentno je - od osnutka države izgubili smo milijun stanovnika, a izgradili smo još stambenih kapaciteta. Postoji, dakle, višak kapaciteta koji se ne koristi u rukama banaka i više klase. Nema načina do visokih poreza na nekretnine koje se ne koriste ili ne iznajmljuju. Ali baš visokih. I onda taj novac koristiti za izgradnju stanova, prometne infrastrukture (prvenstveno željeznice) i ostale infrastrukture isključivo u manjim gradovima. Apsolutna decentralizacija.

Avatar Carbonado
Carbonado
07:10 18.02.2023.

Imam ideju za riješenje problema toliko suludu da nisam siguran da li je pametno uopće napisati. Možda...da se uvede porez na nekretnine pa bi se cijene stanova malo ispuhale???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije