Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
država im daje financijsku potporu za OPG

Cijelo selo u Lici trpi teror jedne obitelji: 'Imaju vile, oružje u autu. Spremno idu k vama u polje da vas pretuku'

amići
Foto: Provjereno/Nova TV
1/4
03.02.2022.
u 14:07

I dok uz mještane strahuje i načelnik Udbine čiju obitelj čuva policija, iz prozivane obitelji za Provjereno tvrde: "Ljubomorni su na nas."

Jedna obitelj – strah i trepet svih stanovnika sela Krbava u Lici. Kažu, premlaćuju ih, prisvajaju njihovu zemlju, a njihove životinje lutaju okolicom, uništavaju usjeve i ljetinu i izazvale su već nekoliko prometnih nesreća. Iako za čak 70 posto zemlje koju koriste nemaju nikakve ugovore te unatoč upozorenjima veterinarske inspekcije za nepropisno držanje životinja, država ih je u posljednjih nekoliko godina nagradila s više od 10 milijuna kuna potpora za OPG koji vode. I dok uz mještane strahuje i načelnik Udbine čiju obitelj čuva policija, iz prozivane obitelji za ''Provjereno'' tvrde: "Ljubomorni su na nas."

U malom ličkom selu svaka obitelj ima povijest s Amićima. Ima je i Juraj Jelinić, koji se kroz suze prisjeća 2012. godine i traumatičnog susreta s njima. Kosio je travu, kaže, kad su ga izvukli iz traktora i njih petorica ga pretukli. Dan poslije, pretukli su mu i sinove i nevjeste. ''Ma imaju vile, oružje u autu, oni su spremni, oni idu spremno k vama u polje da vas pretuku'', kaže.

Teror Amića, kažu mještani, traje više od desetljeća. Kulminiralo je prije 10-ak dana kada su ubojstvom prijetili načelniku Udbine Josipu Seučeku. Sjeme sukoba bio je njegov odlazak na teren s policijom i veterinarskim inspektorima jer, kako kaže, želi da prestane strahovlada jedne obitelji.

''Našao sam se s jednim partnerom u kafiću gdje je poslije bilo jako neugodnih situacija, mrvicu fizički, puno verbalno, meni je bilo jako neugodno jer ja u životu nisam osjetio strah za sebe i svoju obitelj, to moram naglasiti. Imam troje djece, živim na Udbini i planiram ostati'', rekao je Seuček za ''Provjereno''.

U kojim uvjetima drže stoku, na čijoj zemlji, premlaćuju li ljude da bi im uzeli zemlju i na što Amići troše državne milijune – po odgovore na ova pitanja ekipa Provjerenog otišla je u Perušić, pred kuću obitelji Amić. Iako pred kameru prvo nisu htjeli, to je ipak učinila glava obitelji – djed Pavo Amić Baja. No, glavnu riječ preuzela je Nada, Bajina snaha te supruga i majka uhićenih zbog prijetnji smrću načelniku.

Njihovu stranu priče pogledajte u večerašnjoj emisiji u 22:45 na Novoj TV.

Ključne riječi

Komentara 51

Avatar nekakav
nekakav
14:40 03.02.2022.

kad bi inspekcije radile svoj posao, kad bi policija radila svoj posao, sud svoj, ova ekipa bi jako brzo bila smirena. poslati inspekciju i svu stoku koja je bez nadzora, izvan ograđenog prostora, pohvatati, navodnim vlasnicima, koji mogu dokazati da je njihova, naplatiti 'ležarinu', agencija za plaćanje da provjeri dal sve rade kako treba, i to je to. uvesti ograničenja prilikom isplate, oni koji imaju u najmu državnu zemlju trebaju ipak dobiti po džepu, jer sad imaju gotovo besplatno državnu zemlju, a ubiru poticaje. mislim, model krava tele na državnom pašnjaku je legendarni za bogaćenje, bez ikakvog rada. a to amići rade. uništavaju privatna polja, ljudi koji postave ogradu da im krave ne unište to malo što raste, njima i to unište. ali da je trebalo 10 godina da se za ovo čuje, e to je čudo. dokaz više kakvu represiju rade. prije svega ispitati na čije zemljište ubiru poticaje.

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
14:35 03.02.2022.

Prema nekim informacijama - obitelj koja dobiva izdašne poticaje, te terorizira ostale, pripada jednoj dobro poznatoj manjini..... Ima ih dosta u Međiurju.

TA
Tajg
15:03 03.02.2022.

Možda su dobivali poticaj za tuču,ti izgleda nisu tako opasni kao starac sa pokvarenim jajima u Dalmaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije