Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVLJANJE PO AUTOCESTI

'Brzi i žestoki' u Lici: Poljak ulovljen dok je jurio 237 km/h, domaći vozač 228 km/h

Dusko Jaramaz/PIXSELL
15.10.2021.
u 15:29

Dvadesetogodišnji Poljak je vozio 107 kilometara na sat brže od maksimalno dopuštene brizine između odmorišta Jadova i čvora Gospić

Policija je u četvrtak na dva različita mjesta autoceste kroz Liku 'ulovila' Poljaka koji je vozio 237 km/h i domaćeg vozača pri 228 km/h te su obojica kažnjeni novčano i jednomjesečnom zabranom vožnje, izvijestila je policija u petak.

Dvadesetogodišnji Poljak je vozio 107 kilometara na sat brže od maksimalno dopuštene brzine, jureći 237 kilometra na sat između odmorišta Jadova i čvora Gospić, u smjeru Zagreba, gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130. Hrvatski državljanin, star 47 godina, uhvaćen je u prebrzoj vožnji između čvora Perušić i Ličkog Lešća.

Iz policije naglašavaju da su takvom vožnjom "ugrozili i sebe i druge" te poručuju svim vozačima da je "nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je jedan od glavnih uzročnika stradavanja u prometnim nesrećama".

Zbog toga brzinu kretanja treba prilagoditi ograničenjima, ali i "trenutnim uvjetima na prometnicama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu", poručuju iz policije.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Izgorio autobus u Jalžabetu, radnici na vrijeme pobjegli iz njega

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:57 15.10.2021.

Ma bežali ljudi pred koronom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije