Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li među njima?

Četvrtina žena na plaži ne nanosi kremu za sunčanje

plaza
Željko Lukunić/24 sata
01.05.2012.
u 16:58

Kao opravdanje za nekorištenje kreme ili losiona za sunčanje, žene su isticale da nikad ne izgore na suncu ili da su kreme - preskupe

Gotovo četvrtina Britanki jednostavno ne želi koristiti kremu za sunčanje iako ljetne praznike često provode na plažama poznatih europskih i svjetskih morskih destinacija.

Anketa udruge Macmillan Cancer Support obuhvatila je 1500 žena i pokazala da čak 22 posto njih ne nanose kreme ili losiona za zaštitu od UV zraka.

Kao opravdanje najčešće navode da nikad ne izgore na suncu, misle da je to preskupo, te da nanošenje krema nema zapravog nikakvog učinka. Polovica ih je priznala kako misli da kreme nakon sunčanja mogu ispraviti eventualne ozljede ili opekline nakon sunčanja.

- Zabrinjavajuće je to što se gotovo polovina Britanki na ljetovanju u nekoj stranoj zemlji izlaže riziku od raka kože. Preko 2,500 ljudi umre od raka kože svake godine i to je zaista velik problem - kazala je specijalistica Carol Goodman.

Britanska udruga Macmillan, koja pruža potporu oboljelima od raka, savjetuje nanošenje kreme za sunčanje s visokim faktorom pola sata prije izlaska na plažu, te nanošenje drugog sloja nakon što se prvi upio. Postupak bi trebalo ponavljati svakih sat vremena, prenosi Huffingtonpost.

 

Komentara 1

IS
istima
23:28 01.05.2012.

nikad nisam koristio kremu za sunčanje, gol sam trčao uokolo od svoje pete godine...... protiv izgaranja ponekad koristim tek maslinovo ulje....... i dok se struka dogovara jel ti \'faktori više štete ili koriste...... ovako će i ostati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije