Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOĆNI NAPAD

Četiri mladića brutalno pretukla HDZ-ova saborskog zastupnika

sudnica
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
1/2
19.11.2019.
u 14:20

"Zaklat ćemo te, znamo gdje živiš", prijetili su mu nakon što su ga teško ozlijedili

Podignuta je optužnica protiv trojice mladih nasilnika koji su lani u srpnju pretukli i opljačkali poznatog saborskog zastupnika HDZ-a Anđelka Stričaka (46) iz Varaždina.

Stričak je odmah nakon napada u srpnju prošle godine istaknuo da, prema njegovu mišljenju, napad nije bio politički motiviran i nije bio vezan uz bilo koju od tema koje je proteklih godina javno otvarao, poput još nerazjašnjene krađe oružja iz policijskog skladišta u Varaždinu, već je riječ o najobičnijem kaznenom djelu. - Smatram da bi, tko god da se sinoć našao na tom mjestu, u to vrijeme, bio napadnut i pokraden - kazao je tada Stričak.

Tko su optuženici? Siniša (19) zvani Sinko ima završena dva razreda osnovne škole, nezaposlen je i povremeno nadničari u poljoprivredi za 20 kuna po satu. Živi u izvanbračnoj zajednici i otac je dvoje djece. Dosad nije bio osuđivan. Drugookrivljeni Dario (26) također je nezaposlen, živi u izvanbračnoj zajednici i otac je dvoje djece. On je više puta osuđivan zbog teških krađa i razbojništava, nanošenja teških tjelesnih ozljeda i uništenja tuđih stvari. Trećeokrivljeni Đani (21) je pomoćni radnik u građevini osuđivan zbog krađe.

Prema optužnici, četvorka je Stričaka napala oko 22.30 sati dok je trčao u Varaždinu, u predjelu Beli Kipi u produžetku Kumičićeve prema dravskom nasipu. Najprije su tražili novac, a nakon što im je rekao da ga nema, počeli su ga udarati šakama i gušiti na tlu. U napadu je zadobio “prijelom lijeve očne šupljine i medijalnog zida gornjočeljusnog sinusa s krvarenjem i utiskivanjem mekih tkiva očne šupljine u sinus”. 

Osim toga, od brojnih udaraca zadobio je i “razderotinu na lijevoj strani čela, krvni podljev vjeđa lijevog oka, manji krvni podljev spojnice desnog oka i manji traumatski otok mrežnice oba oka”.

“Zaklat ćemo te, znamo gdje si doma”, prijetili su mu dok su ga tukli na tlu.

Ukrali su mu mobitel iPhone vrijedan 4500 kuna koji je bio u etuiju s iskaznicom saborskog zastupnika i zdravstvenom iskaznicom. Jedan od napadača iz ruku mu je istrgnuo i majicu koju je bio skinuo kako bi zaustavio krvarenje.

Potom su ga natjerali da krene prema šumi vičući za njim: “Znaš da znamo gdje si doma, gdje si doma, koja ti je ono adresa.“

“Čak sam im rekao neku adresu, više se ne sjećam koju, uglavnom nepostojeću. Krenuo sam prema šumi, a oni još par metara za mnom. Prijetili su da ne zovem policiju jer će me zaklati”, rekao je Stričak tijekom istrage. Nakon napada završio je u varaždinskoj bolnici.

Prvooptuženi Siniša branio se šutnjom, a Dario i Đani i dalje su u bijegu te je za njima raspisana tjeralica. Stričak je, inače, i predsjednik županijskog HDZ-a u Varaždinu.

Komentara 69

PI
pop ivan tolj
12:08 19.11.2019.

zašto nigdje ne piše da su nedužnog čovjeka pretukli i opljačkali pripadnici nacionale manjine, garavi? Bojite se napisati istinu.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:07 19.11.2019.

Nema to veze sa bilo kakvom funkcijom. Četiri nabrijana, drogirana, pijana, dekintirana, opaka, zla, šmrklježa, čekaju u svom mračnom "carstvu" i manirom čopora otimaju plijen samom čovjeku, jer ih ima više. Dati ih malo ovima što su dugo u zatvoru, bilo da vole muške ili ženske. S vremenom to tamo postane svejedno, a mladići bi isto tako imali "ugodno" iskustvo u mraku kao i ovaj kojeg su prebili.

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
12:42 19.11.2019.

Još nisam sreo Zagorca koji se zove "Đani"...fala na informaciji, kao da ste sve napisali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije