Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović:

'Kandidaturu za novi mandat ću objaviti jednog lijepog sunčanog dana'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/3
28.05.2019.
u 17:27

Nijednom Hrvatska vojska nije iznevjerila ukazano povjerenje, naglasila je predsjednica.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je u utorak čestitku pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske u povodu Dana oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 28. obljetnice povijesnog postrojavanja Zbora narodne garde u Kranjčevićevoj ulici.

Prisjetila se tog događaja iz Kranjčevićeve.

- Došla sam tamo kao studentica, Jakov i ja, nismo imali karte, Šeks nam je, možda on to i ne zna, uvalio dvije karte i omogućio da budemo tamo. 

Dodala je kako je zadovoljna sam stanjem morala, etike te ponašanjem hrvatske vojske u međunarodnim misijama, no ističe, kako nije zadovoljna njihovim životnim standardom. Tvrdi da ima još vojarni koje treba preurediti. Najavila je i kako će o novim avionima govoriti na sjednici Vijeća za obranu 4. lipnja. 

Komentirala je i kandidaturu na predstojećim predsjedničkim izborima.

- Sve u svoje vrijeme, ne bojim se nikoga. Već sam rekla da sam više puta razgovarala i s HDZ-om, i s obitelji i prijateljima. Kandidaturu ću objaviti jednog lijepog sunčanog dana.

Kolinda Grabar-Kitarović
1/7

Smatra da HDZ nije doživio poraz na europskim izborima, ali kaže da nije detaljno proučila rezultate. 

- To je trend u cijeloj Europi. Ljudi gube povjerenje u politiku, političare i institucije - kazala je, prenosi N1.

Prije 28 godina postrojbe Hrvatske vojske prvi put su predale prijavak prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, koji je u njihove ruke položio ratne zastave. Od toga dana do danas hrvatska je država pred Oružane snage stavila bezbrojne, često i prezahtjevne zadaće. Nijednom Hrvatska vojska nije iznevjerila ukazano povjerenje i svaku je zadaću izvršila, bez obzira na napore i žrtve koje je trebalo podnijeti, stoji u čestitki predsjednice.

"Iako u samim počecima slabo opremljena i često naoružana tek domoljubljem i neslomivim hrvatskim pobjedničkim duhom, Hrvatska je vojska obranila i oslobodila Hrvatsku u Domovinskome ratu. Na današnji dan se s posebnim ponosom prisjećamo svih koji su položili svoje živote za našu slobodu. Naše su misli danas s njima i njihovim obiteljima, obiteljima nestalih i svim hrvatskim braniteljima".

I po završetku Domovinskog rata Hrvatska je vojska nastavila svoju samoprijegornu službu domovini, ubrzanim razvojem i modernizacijom te je izrasla u suvremenu oružanu silu, koja i danas ponosno brani Hrvatsku i njezine nacionalne interese. Čini to u domovini i na brojnim globalnim kriznim žarištima, u misijama i operacijama potpore miru pod okriljem Europske unije, NATO-a i Ujedinjenih naroda, gdje besprijekornim obavljanjem zadaća pripadnici Hrvatske vojske služe na čast i ponos Hrvatskoj.

"Drage pripadnice i pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske, brojni su još izazovi pred vama. Vaš poziv i vječna dužnost zaštite Republike Hrvatske ne poznaju predah ili odmor. Uvijek novi izazovi našoj sigurnosti zahtijevaju od vas trajno usavršavanje, usvajanje novih vještina i razvoj novih sposobnosti. Znam da ćete ponovno biti dorasli postavljenoj zadaći, kao što su bili vaši prethodnici i suborci u Domovinskome ratu. Uspomena na njih vas na to obvezuje", navodi se u čestitki Grabar-Kitarović pripadnicima OS RH-a.

Kolinda Grabar-Kitarović
1/29

 

Komentara 38

KA
kalimera
22:39 28.05.2019.

Kolinda je najbolji predsjednik kojeg je Hrvatska imala.Ostali joj nisu ni do koljena.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
08:19 29.05.2019.

Pobjednica!

Avatar Urbani
Urbani
08:41 29.05.2019.

To ce biti jedan od naj ljepsih dana, tmuran za gubitnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije