Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pada i u zaleđu Dalmacije

Snijeg izazvao teškoće u prometu, a evo kakvo vrijeme Vakula najavljuje za vikend

Delnice: U Gorskom kotaru počeo padati snijeg
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/7
13.12.2018.
u 20:53

Istarskim dijelom ceste nije prošla ralica, stoga je zameten snijegom

Stara cesta prema Rijeci s istarske strane neprohodna je zbog snijega, javlja Glas Istre. Cesta ide preko Učke, a kroz navedeni dio nije prošla ralica. 

Navodno je desetak vozila zaglavilo u snijegu te čekaju ralicu. Riječanin se požalio da već dva sata čeka dolazak ralice da nastavi put.

- Zvali smo Centar 112 i Istarske ceste, no eto, već dva sata se čeka da se raščisti cesta - kažu vozači.

FOTO: Cesta za rijeku, desetak vozila zaglavilo u snijegu

Delnice: U Gorskom kotaru počeo padati snijeg
1/7

Upozorenje HAK-a:

Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici, na širem riječkom području, središnjoj Hrvatskoj i u zaleđu Dalmacije, a zbog jakog vjetra ima ograničenja na pojedinim dionicama i u prekidu su neke brodske linije, izvijestio je Hrvatski autoklub, koji upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

FOTO: Pula- Zbog lošeg vremena otkazani programi u "Čarobnoj šumi"

Delnice: U Gorskom kotaru počeo padati snijeg
1/8

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobag zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a na dionicama Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), navodi se u izvješću od 20 sati.

Na dionici autoceste A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i tunela Bristovac vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog vjetra i susnježice. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na nekim cestama u Lici i Gorskom kotaru.

U prekidu su katamaranske linije: Rijeka-Cres-Mali Lošinj i Split-Vis i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. Za sutra, 14. prosinca otkazana je vožnja na brodskoj liniji Pula-Mali Lošinj-Zadar.

Prognoza za sljedeće dane

Snijeg je danas zabijelio gorsku Hrvatsku, te dio unutrašnjosti Dalmacije i Istre, a u petak i subotu bit će ga i u sjevernijim krajevima, uz stvaranje često i zamjetnijeg snježnog pokrivača, najavljuje Zoran Vakula u najnovijoj prognozi za  HRT.

Pogoršanjem vremena dolaze još veći zastoji i ograničenja u prometu, koje će prouzročiti jak i olujan vjetar, gdjekad i s orkanskim udarima – na sjevernom dijelu bura i istočnjak, a prema jugu još u petak jugo. Treba napomenuti da je u petak navečer u unutrašnjosti Dalmacije moguća kiša koja se smrzava u dodiru s hladnom podlogom. 

FOTO: Delnice- U Gorskom kotaru počeo padati snijeg

Delnice: U Gorskom kotaru počeo padati snijeg
1/7

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti većinom oblačno sa snijegom te se očekuje stvaranje snježnog pokrivača ponegdje i višeg od 10 cm. Ista količina snijega se očekuje i u središnjoj Hrvatskoj, izraženiji će biti na karlovačkom i sisačkom području. U Gorskom kotaru i Lici snijega bi moglo mjestimice napadati 20 do 30 centimetara.

Iz tog razloga- tijekom petka i subote - ne morate li – ne krećite na put, posebice ne bez zimske opreme kroz gorsku Hrvatsku.

Za vikend se očekuje smirenje padaline, ali i dalje će temperature biti vrlo niske. 

Pogledajte kako montirati lance za snijeg:

 

Ključne riječi

Komentara 11

DA
dado56
21:26 13.12.2018.

Da ima zimske gume ne bi zapeo... kaznu 700kn pa nece drugi put cekat ralicu

LO
lojtra2
21:31 13.12.2018.

Dobro je poznato da vozači po Istri i Rijeci ne drže puno do zimske opreme i guma. Svejedno, zapututi se po snježnom nevremenu preko Učke umjesto tunelom to mora biti neka "posebna" pamet.

RI
ribar110
22:06 13.12.2018.

A tko se još vozi tom cestom u ovo doba godine?Samo novinari željni senzacije jer to je pazi "cesta prema Rijeci"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije