Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliko okupljanje

Čelnici EPP-a u Splitu: Glavna tema su izbori, a stiže i Ursula von der Leyen

Zagreb: Andrej Plenković i Ursula von der Leyen prošetali po centru grada
Foto: Emica ElvedjiPIXSELL
1/4
26.09.2023.
u 07:49

Predstavnici pučana u Split stižu u utorak navečer, a skup traje do petka. Najavljeni su dolasci grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, finskog premijera Petterija Orpa i bugarske ministrice vanjskih poslova Marije Gabriel.

Ursula von der Leyen, Manfred Weber, Kiriakos Micotakis, Andrej Plenković.. Vodeći političari najveće europske grupacije, Europske pučke stranke, ovaj će tjedan u Splitu na radnim sastancima iza zatvorenih vrata pripremati za nadolazeće europske izbore.  

Glavna tema skupa na koji stižu predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola bit će izbori za Europski parlament koji se održavaju u prvoj polovici lipnja iduće godine. Pučani, udruženje europskih stranaka desnog centra, trenutno su sa 177 zastupnika najveća politička grupacija u Europskom parlamentu. 

„Naši studijski dani posljednje su veliko okupljanje obitelji EPP-a prije europskih izbora za raspravu o prioritetima u ostatku mandata i europskoj kampanji. Naravno, posebno smo sretni što će nas ugostiti premijer Plenković koji je od Hrvatske učinio uspješnu priču“, napisao je čelnik EPP-a u parlamentu Manfred Weber koji također stiže u najveći dalmatinski grad, stoji na stranicama grupacije. 

Predstavnici pučana u Split stižu u utorak navečer, a skup traje do petka. Najavljeni su dolasci grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, finskog premijera Petterija Orpa i bugarske ministrice vanjskih poslova Marije Gabriel. Uz njih u Split stiže niz istaknutih europskih političara i eurozastupnika. Većina sastanaka održat će se iza zatvorenih vrata. EPP danas ima četiri europska predsjednika i devet premijera. Grupacija broji osamdesetak europskih, ali i stranaka iz Libanona i Maroka.

POVEZANI ČLANCI:

Hrvatsku u članstvu predstavlja HDZ, a članice su, među ostalima, njemačka Kršćansko-demokratska unija (CDU) i bavarska Kršćansko-socijalna unija, austrijski OVP, francuski republikanci, talijanska Forza Italia, slovenski SDS Janeza Janše, španjolska Narodna stranka te, u pridruženom članstvu, Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića i Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića.

>> VIDEO Plenković o porastu cijena goriva

Komentara 2

GO
goran2hr
08:26 26.09.2023.

Koja provala... Znao sam kako im je član Vučićeva SNS, ali da su primili i Bakirovu SDA?! I HDZ tome nije imao ništa za prigovoriti? Stvarno fino društvance...

DU
Deleted user
14:10 26.09.2023.

Europskoj Uniji je hitno potrepna promjena - i to drasticna. Ovakvi ljudi su katastrofa za Europu . Nadamo se da gradani EU ne budu opet nasjeli na prodaju loseg kornfleksa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije