Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postrožena pravila

Capak: Ugasio sam e-mail zbog mladenki, u moru uzmite razmak od 2 metra

Zagreb: U protekla 24 sata zabilježena 52 nova slučaja zaraze koronavirusom
Foto: Damir Krajac/PIXSELL
1/3
16.07.2020.
u 08:38

'Korona će jednog dana proći pa ćemo se vratiti vlakićima i kaubojskim plesovima', rekao je

Stožer je jučer postrožio pravila o maskama pa je postala obaveza nositi ih u banci, pošti, kod frizera, a moraju ih nositi i svi oni koji rade sa strankama. 

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je da ljude koji ne nose maske treba upozoriti da je stave te kako se nada da kažnjavanje neće biti potrebno. 

"Mi smo za edukaciju, upozoravanje, apel, nismo za prisilu, represiju i naplaćivanje kazni. Te mjere uvijek stoje na raspolaganju, ako će biti potrebno, ali ja se nadam da neće", rekao je gostujući u RTL Direktu

Nakon ranije odluke Stožera vezane uz okupljanja s više od 100 sudionika, Capakov su e-mail zatrpale razočarane mladenke. Tvrdi kako ne zna jesu li se dosad smirile jer su e-mail morali ugasiti.

VIDEO Što se zna, a što se krivo pretpostavljalo o koronavirusu?

"Mi smo morali ugasiti taj e-mail jer je bilo nemoguće pročitati sve te poruke. Ja sam ispočetka odgovorio na svaki e-mail barem rečenicu, no u jednom momentu je to postalo nemoguće, i moje tri tajnice nisu uspjele pročitati sve e-mailove koji su došli. Sad moje tajnice na drugoj adresu primaju poruke i meni prenose samo ono na što moram odgovoriti".

Okupljanja s više od 100 osoba potrebno je prijaviti lokalnom Stožeru civilne zaštite koji može organizirati nadzor provođenja i pridržavanja mjera. 

"Naravno da mi ne želimo smanjivati broj ljudi, ne želimo dodatna ograničenja. Mi smo napravili novu preporuku koja je restriktivna. Recimo ples. Nismo rekli vlakić... kaubojski ples je otprilike isto to. Ne bismo to preporučili jer ljudi dolaze u bliski kontakt, ubrzano dišu pa se stvara velika količina aerosola. Ako je tamo asimptomatska ili bolesna osoba, može zaraziti veliki broj ljudi. Mi to u ovom trenutku ne preporučujemo. Korona će jednog dana proći pa ćemo se vratiti vlakićima i kaubojskim plesovima."

Distancu je, kako kaže, potrebno održavati i u moru. Udaljenost između kupača mora biti barem dva metra, ali na plaži maska nije potrebna. 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Bongozg
Bongozg
08:44 16.07.2020.

niti jedan mail od mladozenja?

KI
kiseli
09:16 16.07.2020.

Korona 19 će jednog dana proći to se slažem, ali isto tako očekujem i koronu 20, 21, 22 itd itd. Kako je netko rekao, život više nikada neće biti isti.

DU
Deleted user
09:41 16.07.2020.

Kakav spas za mladoženje! Dar sa neba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije