Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARAŽENI I TURISTI

Capak objasnio zašto cijela Vlada ne mora u samoizolaciju iako je Divjak bila na sjednici

Krunoslav Capak
Foto: Screenshot
14.07.2020.
u 14:31

U Splitu je jedan pozitivan britanski državljanin, ne znamo je li se zarazio u Hrvatskoj ili je došao zaražen, otkrio je Krunoslav Capak

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite otkrio je ima li zaraženih turista u Hrvatskoj.

– Jedna zaražena osoba je srpski građanin i repatrirana je nazad u Srbiju, s obzirom na to da je odmah prvi dan dobila simptome i testirana je. Iz Švedske nam je došla jedna obitelj, troje članova, koji su se također zarazili u Švedskoj, također u Istarskoj županiji, oni su još u Puli u izolaciji. Dva američka pilota privatnog zrakoplova su također došla zaražena, prvi dan je primijećeno da imaju simptome, obavljen je test i oni će također biti repatrirani. Imamo jednu obitelj iz Makedonije koja je još uvijek kod nas u Zadarskoj županiji, majka te obitelji je liječnica i dogovoreno je da će ostati u izolaciji u apartmanu. U Splitu je jedan pozitivan britanski državljanin, ne znamo je li se zarazio u Hrvatskoj ili je došao zaražen – rekao je Capak.

Komentirao je i navode u češkim medijima da se njihovi građani s ljetovanja iz Hrvatske vraćaju zaraženi koronavirusom.

– Što se tiče češke obitelji koja se spominje po medijima, mi epidemiolozi imamo obvezu da razmjenjujemo te podatke putem jednog međunarodnog mehanizma i onog časa kad mi dobijemo obavijest od zdravstvenih vlasti Češke da postoji mogućnost da su se oni zarazili kod nas, napravit će se epidemiološki izvid i kad povežemo podatke, ako su se stvarno zarazili kod nas, mi ćemo to javno iskomunicirati – rekao je Capak.

Potvrdio je kako je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja jedna djelatnica pozitivna.

– Na sjednici Vlade jučer je bila ministrica Blaženka Divjak koja je kontakt oboljele, no tijekom cijele sjednice Vlade svi su sudionici imali maske. I ministrica Divjak i svi ostali. Čak i ako ministrica Divjak postane pozitivna, sudionici tog sastanka ne trebaju u samoizolaciju. Ministrica mora u samoizolaciju, neki su se i testirali jer su u međuvremenu ostvarili brojne kontakte – rekao je Capak. Dodao je kako nakon izbora nisu primijetili porast broja oboljelih.

Komentara 9

ZV
Zvjerko1
15:38 14.07.2020.

Plenki opet ne mora u samoizolaciju!

Avatar Optimyst
Optimyst
15:20 14.07.2020.

Pronađen je lijek za virus- članska iskaznica HDZ-a.

KV
kvatri
14:42 14.07.2020.

Ovu budalu treba iskomunicirati u zatvor. Prije par mjesecio je govorio kako brnjice ničemu ne služe a sad nas sve tjera da ih nosimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije