Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZULTATI ANKETE

Čak 21 posto mladih Nijemaca ne zna što je bio Auschwitz

auschwitz
REUTERS
25.01.2012.
u 22:19

Porazni rezultati ankete objavljeni su samo dva dana prije nacionalnog dana obilježavanja holokausta u Njemačkoj.

Prema anketi njemačkog magazina Stern koja je objavljena u srijedu, dva dana prije godišnjice oslobođenja Auschwitza, čak 21 posto njemačkih građana ne zna da je on bio najveći koncentracijski logor.

Iako 90 posto ispitanika zna što se za vrijeme Drugog svjetskog rata događalo u logoru u Poljskoj, 21 posto građana u dobi od 18 do 29 godina nije svjesno da je Auschwitz bio logor za istrebljenje Židova niti da se nalazi na teritoriju susjedne države.

Anketa u kojoj je sudjelovalo 1002 ljudi provedena je tijekom prošlog četvrtka i petka. Poraznoj statistici pridružuje se i ona koju je prije nekoliko dana objavio Bundestag. Kako prenosi Global post, iz njemačkog je parlamenta priopćeno kako je oko petina građana antisemitski raspoložena.

Ključne riječi

Komentara 10

BB
brle brkić
08:15 26.01.2012.

Ništa čudno i u hrvatskoj50% neznaju tko su bili ustaše,

UN
unbekant
10:29 26.01.2012.

iiii sto ju tu cudno,pa niti 10%amerikanaca ne zna danas sta se desava u Guatemanu,ni u Bagdadu,ni u Palestin........,sto bih onada Svabe morale znati sto se desavalo prije 60-ak godina u Poljskoj....

Avatar poljicanin
poljicanin
23:49 25.01.2012.

Pametni Nijemci,pa zašto bi učili bezvezne stvari..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije