Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Čačić: Za projekt Zagreb na Savi sve je spremno osim Vlade

Radimir Čačić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
03.10.2015.
u 00:01

Ima li metropola snage za investiciju poput beogradske?

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić položio je prije nekoliko dana kamen temeljac za gradnju Beograda na vodi, projekta vrijednog čak 3,5 milijardi eura, koji financira investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Beograd na vodi prostirat će se na dva milijuna četvornih metara, činit će ga stambeno-poslovni objekti i rekreacijske zone.

I Hrvatska odnosno Zagreb ima svog konja za jedan tako veliki projekt kao što je beogradski, no iako se o njemu već desetljećima govori, jako je daleko od polaganja kamena temeljca.

Ideju o Zagrebu na Savi ponovno je bio aktualizirao Radimir Čačić 2012. kad je postao prvi potpredsjednik Vlade.

– Projekt je stavljen u prostorne planove, toliko je Vlada uspjela napraviti, sve je imovinsko-pravno čisto, a postoji i konsenzus sa svim zainteresiranim stranama da projekt ide, što je jako važno. Problem je što Vlada ne radi i budu li i buduće vlade jednako nesposobne, projekt neće nikada zaživjeti – kaže Čačić.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju ili prelistajte e-izdanje!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Ministar Boris Lalovac: Radije ću raditi na baušteli nego pristati na ucjene bankara

>>Ferenc Gyurcsany u Obzoru: Za svađe Mađarske i Hrvatske kriv je Orban

>>Otvoreno pismo Dražena Lalića u Obzoru: Dragi Zuppa, zar doista misliš da opet treba začepiti nos i glasati za naše

>>Za spor Slovenije i Hrvatske jedva pronašli dva arbitra

Foto: VLm

Komentara 36

SO
sojko1
21:42 02.10.2015.

pa ti si bio prvi potpredsjednik vlade po kojoj sada pljuješ, a da nisi izazvao nesreću sa fatalnim posljedicama i danas bi bio u toj istoj vladi i pričao kako raste bdp. stalno isti ljudi se vrte u krug, bez imalo srama.

Avatar comparator
comparator
21:40 02.10.2015.

Za sve nas bilo bi korisno kad bi svi vi koji laprdate o nekim projektima s strane države kao poduzetnika u korist raznih partija i lobija skočili u duboku brzu mutnu i i nabujalu Savu. PS. Projekti ? Ma vii ste baš neke marke za spas !?

NE
Neo001
22:09 02.10.2015.

VELIKI MEŠTAR čačić, - kao direktor prouzročio stečaj težak 324 milijuna kuna uključujući i nikad vraćeni dug prema državi od 51 milijun kuna - predvodio privatizaciju Coninga, tvrtke vrijedne preko 16 milijuna njemačkih maraka, koja je prodana u bescjenje - - malverzacijama prebacivao imovinu s tvrtke na tvrtku kako bi izbjegao plaćanje stotina milijuna kuna dugova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije