Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođen štrajk u C. AIRLINESU

Butković odgovorio sindikatu: Ne smijemo pristati na ucjene, a na sud nisam utjecao

Oleg Butković
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
07.08.2018.
u 18:01

Na pitanje kako komentira optužbe sindikata da je  vršio pritisak na sud rekao je: "Nisam utjecao na sud, niti to smijem raditi. Kao resorni ministar moje je za reći ono što mislim da je činjenica"

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković održao je izvanrednu konferenciju za novinare povodom odluke Županijskog suda o privremenoj mjeri zabrane štrajka sindikata ORCA

"Našli smo se u bespotrebnoj situaciji, to smo od početka komunicirali. Što se tiče razloga sindikata za štrajk, mi smo se u ministarstvu uključili prošle godine u cijeli problem, održali nekoliko sastanaka, a rezultat je da se primjenjuje stari kolektivni ugovor i još neka prava koja nisu u ugovoru. Zato nije bilo potrebe za ovom akcijom. Apeliram na radnike i upravu da sjednu za stol. Jedini je izlazak iz ovoga pronalazak strateškog partnera i zato je tvrtka vraćena na popis strateških tvrtki. Štrajk ne bi bio u interesu tvrtke i radnika, pozivamo na razgovor i dijalog", rekao je u uvodu Butković.

Na pitanje kako komentira optužbe sindikata da je  vršio pritisak na sud rekao je: "Nisam utjecao na sud, niti to smijem raditi. Kao resorni ministar moje je za reći ono što mislim da je činjenica".

"Ako su razlozi za štrajk da netko ucjenjuje Vladu da nešto učini, onda to treba i jasno reći. Ako je razlog kolektivni ugovor kojeg nema već 20 mjeseci, a koji je uprava nudila u okviru svojih mogućnosti, onda prava radnika nisu ugrožena", dodao je. 

"Postupak izbora nove uprave je u tijeku. Ali, to ne smije biti razlog za štrajk jer bi to bila ucjena, a na to nitko ne smije pristati", ponovio je Butković.

"Mi smo s premijerom imali sastanak, i na tom sastanku smo razgovarali o stabilizaciji tvrtke. Činjenica je da CA treba stabilizacija", rekao je Butković o stanju u tvrtki. 

Na ovu odluku suda i izjave ministra Butkovića reagirao je i putem Facebooka SDP-ovac Domagoj Hajduković

"Zašto ministar Butković nije predložio novu Upravu Croatia Airairlines skoro dvije godine? Trebamo li i to pitati Sud? Ili što je s Uljanikom, HŽ-om, Petrokemijom, INA-om? Selo gori a Vlada “štrajka” u Villi Costbella? Ljudi, prevruće je za krize..", napisao je Hajduković.

Radnici idu u štrajk, Butković: Croatia Airlines to će vrlo teško izdržati

Oleg Butković
1/8

Komentara 62

ZP
zpadjen
18:01 07.08.2018.

googlajte ljudi cpt. Krešimir Petrin pa čitajte van članke o legendarnom pilotu CROATIA AIRLINES, koji umro u Parićrištinskom hotelu, kao posljedica višegodišnjeg ponižavanja i ucjenjivanja Olegovih vodonoša. butković laže. Njegov potrčko Jure ŠaVLADA imenovala novu da rić je izjvaio u OTVORENOM Upravu 06.06.2018. tko tu LUD, a tko tu SUD?? TENA MIŠETIĆ izderava se na OLEGA i VUČKA Jasmina Bajića, prenoseći što njen otac, I

Avatar Marko
Marko
17:48 07.08.2018.

800 000 eura dnevno a nema za poštene plaće radnicima?nešto mi poznato to zvuči.Pa uvezite po kvotama filipince i rumunje...

DA
darwil
18:45 07.08.2018.

Turudica ne zanima politika,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije