Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje

"Budućnost Šibenika predaje se u ruke Zadru"

ante županović
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
24.05.2011.
u 15:04

HSLS, HSP i ŠGF te neki nezavisni vijećnici usprotivili su se mogućoj odluci gradonačelnika kojom bi Šibenčani izgubili potencijalni Studij energetike i zaštite okoliša

ŠIBENIK - Hoće li službena primopredaja Studija energetike i zaštite okoliša biti obavljena na ugovorenom sastanku u Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu, na kojem će, kako doznajemo, sudjelovati šibenski gradonačelnik Ante Županović, rektor Sveučilišta u Zadru dr. Ante Uglešić te predstavnici političkih stranaka grada Šibenika - zapitali su se danas Zoran Popović i Miroslav Škugor, čelnici šibenskog i županijskog HSLS-a.

Haeselesovci, kao i predsjednik Gradskog vijeća Šibenika Goran Grguričin (HSP), vijećnik Emil Guberina s Nezavisne liste Zlatka Štrbinića te čelnik Šibenskog građanskog foruma Vlado Kužina danas su se obratili javnost zbog bojazni da bi Šibenik mogao ostati bez studija čije se otvaranje priprema već dvije godine. Umjesto da bude smješten u zgradu bivše vojarne Palacin u Šibeniku i time otvori velike mogućnosti razvoja grada, mogao bi biti prebačen u okrilje Sveučilišta u Zadru, ističu. Time bi se izgubila velika šansa za generacije mladih Šibenčana, a Šibenik ponovno gurnuo na marginu, smatraju.

- Šibenik od 1991. kontinuirano gubi atribute grada, gospodarski i materijalno, grad je napustilo oko 2000 visokoobrazovanih ljudi, a time slabi i kritična masa ljudi potrebna za značajnije promjene i razvoj. Šibenski studenti se ne vraćaju! Politička elita u Šibeniku je rezultat toga stanja i uglavnom su orijentirani na vlastitu samoodrživost, a ne razvoj, smatra Zoran Popović.

Podsjeća da je ideja o formiranju Studija energetike i zaštite okoliša u Šibeniku samo nastavak sveučilišne tradicije koja potječe još iz 1690 godine, tj.visokog učilišta, studija teologije i filozofije u samostanu sv. Lovre.

- Studij bi bio regionalni centar izvrsnosti koji generira razvoj, školuje za zanimanja budućnosti, značajno doprinosi kvaliteti života grada i postaje atraktivna sredina za studente, profesore, stručnjake, znanstvenike i slabi postojeću lošu političku elitu. Budućnost razvoja Šibenika ovime se svojevoljno daje u ruke Zadru - drže u HSLS-u.

Komentara 6

Avatar Robinzon
Robinzon
16:37 24.05.2011.

Kada uđemo u EU budućnost Zadra bit će u rukama Brisla, pa će im se Šibenik osvetiti. Svašta u Hrvata, brate dragi.

DU
dundo
07:23 25.05.2011.

Bilo bi zaista lijepo da Šibenik dobije Sveučilište. Sigurna sam da je ova priča HSLS-a samo jedna strana medalje. Ne vjerujem da bi, bilo tko iz Šibenika, svojevoljno uništio ovaj preojekt, na štetu Šibenika, a i korist nekog drugog grada. Bilo bi dobro kad bi novinari malo više istražili temu o kojoj pišu i ponudili malo više informacija,a ne samo izvještaj s konferencije za novinare.

DU
Deleted user
08:00 25.05.2011.

Sibenik bi mogao postati centar Dalmacije samo ako se Split i Zadar spoje !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije