Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksplozija motornog plovila

Brodolom kod Libije: Preminulo najmanje 45 migranata, preživjeli su privedeni

Migrant Channel crossing incidents
Foto: Gareth Fuller/Press Association/PIXSELL
19.08.2020.
u 23:24

Pravi broj žrtava je nepoznat i sigurno puno viši, naveli su HCR i IOM

Najmanje 45 migranata i izbjeglica utopilo se ovog tjedna u moru kod Libije u najvećem brodolomu ove godine, objavili su u srijedu Ujedinjeni narodi u Ženevi.

UN-ove agencije za izbjeglice (UNHCR) i za migracije (IOM) navele su u zajedničkom priopćenju da je 37 osoba koje su spasili ribari reklo da je najmanje 45 migranata smrtno stradalo kada je njihovo motorno plovilo eksplodiralo u moru kod libijskog mjesta Zwara.

Preživjeli su iz Senegala, Malija, Čada i Gane i privedeni su nakon iskrcavanja u Libiji, dodale su dvije agencije.

Uz tu novi tragediju najmanje je 302 migranata stradalo na toj ruti, ali pravi broj žrtava je nepoznat i sigurno puno viši, naveli su HCR i IOM.

"Hitno treba poboljšati kapacitete potrage i pomoći", navele su agencije, i izrazile žaljenje zbog nepostojanja europskog programa o tom pitanju.

Ključne riječi

Komentara 2

KI
kit1772
07:47 20.08.2020.

Volim kako svi ovi 'humanitarci' konstantno guraju evrope da to vidi kao svoj problem.. pa po kojoj osnovi evropa treba da spasava ljude na sjeveru afrike koji su vecinom ilegalni imigranti?!

XA
xaron
07:16 20.08.2020.

Da se izbjegnu ovakve tragedije, Njemci treba da naprave zračni most : Nigerija- Njemačka. I onako tvrde da im treba radne snage.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije