Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinjavajuće

Brođanka: Natočila sam vodu i na površini se pojavila masna mrlja

Voda iz Slavonskog Broda
Foto: EBrod.net
1/2
18.04.2018.
u 13:28

Natočila sam jučer poslijepodne u 17 sati i već oko 21 sat vidjela se manja količina masnoće. Jutros je na površini vode u sredini čaše vidljivo formirana masna mrlja, ispričala je Brođanka.

Stručno povjerenstvo za vodu namijenjenu ljudskoj potrošnji na svojim službenim stranicama (Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo) još 9. travnja obavijestilo je javnost da se voda na području Slavonskog Broda smatra zdravstveno ispravnom te da se može  koristiti za piće i ostale potrebe kućanstva. No, brojni građani pitaju se je li tome zaista tako.

Posebice kad se dogodi ono što se dogodilo jednoj građanki iz naselja Zrinski-Frankopan. Ona je vodu iz slavine natočila u čašu jučer u 17 sati i nakon nekog vremena na površini se pojavila masna mrlja, piše EBrod.

Foto: EBrod.net

– Čula sam od ljudi da je voda masna, ali da se to vidi tek kada malo odstoji. Natočila sam jučer poslijepodne u 17 sati i već oko 21 sat vidjela se manja količina masnoće. Jutros je na površini vode u sredini čaše vidljivo formirana masna mrlja – ispričala je Brođanka za EBrod te dodala:

– Netko ipak nešto krije, nemoguće da je voda ispravna, a tako masna, ne može to biti samo kod mene. Otkako je objavljeno da je voda ispravna, kombinirali smo, pili flaširanu vodu, ali i vodu iz slavina. Od jutros, kada sam vidjela kako izgleda, sigurno je više neću piti, a ovaj uzorak planiram odnijeti u Zavod za javno zdravstvo – kazala je.

Inače, u Zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije građani mogu dobiti bocu za uzorkovanje i odnijeti vodu na analizu.

 

Komentara 16

Avatar PLENKI
PLENKI
14:06 18.04.2018.

Slavonce kao da se namjerno truje i zrak i voda sao da ih se otjera da bi se naselili istocni SUSJEDI! Sto nisu ratom eto uspjevaju ovim nacinom,cak su u vladi a najveci paradoks je da sami slavonci u 90% slucaja glasaju za HDZ koji je opustosio slavoniju.

ZN
znam
14:05 18.04.2018.

Nemojte piti tu vodu. Boja mrlje ne moze biti od masti zivotinjskog ili biljnog podrijetla za prehranu. Tipicna boja naftnih derivata. Mogucno je da je oneciscenje neki zaostatak u cijevima ali trebat ce dosta vremena da voda bude potpuno cista (mozda mjesecima).

SS
sokac sa drave
14:17 18.04.2018.

igorl,atilla,sudbinaPozdrav kamenjarci kako makija,suhozidi i poskoci.Slavonci dobro znaju od kud vjetar puse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije