Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u ponedjeljak svjedoči

Brkić se direktno upleo u istragu, čime je zasigurno prekršio pravila službe

Miljan Brkić Vaso
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
18.01.2014.
u 11:59

Brkić, tada zamjenik ravnatelja policije, zvao je pripadnike ATJ Lučko koji su bili pod istragom zbog ratnog zločina

Milijan Brkić Vaso, glavni tajnik HDZ-a, u ponedjeljak će svjedočiti u slučaju Grubori. Možda tada objasni zbog čega je u vrijeme dok je bio zamjenik ravnatelja policije zvao pripadnike ATJ Lučko koji su bili tajno prisluškivani zbog sumnje da su sudjelovali u ratnom zločinu nad civilima.

Brkić je, kao što se čulo na snimkama preslušanim u sudnici, zvao pojedine pripadnike ATJ Lučko, a jednom je kazao i da će “dobiti poziv da se javi na miliciju”. Takvo Brkićevo ponašanje može se smatrati direktnim upletanjem u istragu, pa čak i odavanjem službene tajne jer je nemoguće povjerovati da Brkić, s obzirom na funkciju koju je u to vrijeme obavljao, nije znao da je poveći broj pripadnika ATJ Lučko pod istragom.

Problematično je i to što je Brkić Josipu Čeliću dao popis osumnjičenih specijalca s nalogom da ih zove jer osumnjičenici u drugim postupcima zasigurno nemaju “privilegij” da unaprijed znaju da će im na vrata pokucati policija.

Brkićevo ponašanje, osim kao upletanje u istragu, može se shvatiti i kao povreda službe, što znači da bi protiv njega trebao biti pokrenut u najmanju ruku disciplinski postupak. No teško je očekivati da bi netko 2009. zbog upletanja u istragu prijavio zamjenika ravnatelja policije. Ili da to učini danas, kada Brkić više nije u MUP-u.

(Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)

>> HDZ o snimci: Brkić se ne odriče nijednog svog postupka

Komentara 8

Avatar zrnorazuma
zrnorazuma
12:25 18.01.2014.

Ukoliko je znao da su pod istragom onda je valjda znao i da ih prisluškuju. U ostalom da li je tim njegovim pozivima nastala kakva šteta? Jel netko od njih pobjegao? Ako nije, čemu sav taj cirkus? Pa hapšenje i držanje u zatvoru policajaca je u svim državama posebna operacija. Za njih ne vrijede ista pravila ko i za sve ostale.

AT
Attak
22:55 18.01.2014.

Ukoliko u VL ne trpe dio mog komentara to bi trebao biti samo vas problem , zabraniti nekome komentiranje i svrstavati se na plaćenicku opciju jeste podlo i ništa vise!

Avatar Becarina
Becarina
12:35 18.01.2014.

Vidjeli smo kako Bajic kroji istrage , koliko ova koalicija zaobilazi zakon , ustav, da bi obranila udbu , ili nametnula kojekakve skurilne zakone . Ovo podmetanje Brkicu je sitnica prema onome sto rade oni. Kada se radi o njihovomm Sabi , krivac je onaj koji prisluskuje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije