Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat u ukrajini
Povratak na članak

Poljska kaže da isporučuje ranije dogovoreno oružje; Ministar: U budućnosti ćemo vidjeti

Lula je zagovarao stvaranje skupine nacija koje će posredovati u okončanju rata između Rusije i Ukrajine, ali je u svibnju izjavio da su i Moskva i Kijev krivi za sukob, razbjesnivši Sjedinjene Države i europske države koje podupiru ukrajinski otpor nakon ruske invazije.

Komentari 126

EM
Empat
07:46 21.09.2023.

Ruski veleposlanik pokušao je omesti govor Zelenskog u UN-u, pa ga je premijer Albanije oprao kao balavca- "Albansko predsjedništvo želi uvjeriti svoje ruske kolege da ovo nije specijalna operacija, već nastavak dugotrajne i dobro uspostavljene prakse koja je u potpunosti u skladu s odredbama UN-a", rekao je premijer Edi Rama. 😆

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:43 21.09.2023.

Veliki napadi na aerodrome i zapovjedne centre na Krimu, do sada najveći napadi na ruske vojne baze na Krimu. Napadnut je aerodrom Belbek, sjeverno od Sevastopola. To je aerodrom ruske lovačke avijacije. Napadnut je i aerodrom kod mjesta Saki naa Krimu (Novofedorivka). Napadnuto je i zapovjedno mjesto i telekomunikacijski centar u vojnoj bazi kod Verhnosadove u brdskom dijelu južnog Krima, istočno od Sevastopola. Gore skladišta avionskog goriva na aerodromu Adler, jugoistočno od grada Soči na istočnoj obali Crnog mora u Rusiji. Soči je u blizini planina, daleko od linije fronte, nije još jasno odakle je došao projektil koji je zapalio rezervoare. U voroneškoj oblasti se srušio ruski lovac SU-34. U tijeku su ruski napadi na Kijev, izgleda ponovo na civilne ciljeve. Borbe u Nagorno Karabahu su prestale. Armenija je puno slabija od Azerbajđana vojno i ekonomski. Nagorno Karabah je podrtučje unutar Azerbajđana koje je nekada bila samoupravna oblast unutar Azerbejđanske SSR povijesno naseljena Armencima. Armenci pripadaju iskonskoj pravoslavnoj crkvi, Azeri su Muslimani od vremena prodora Arapa na Kavkaz.

VL
Avatar Maks:
Maks:
07:08 21.09.2023.

Kad putin napada civile negdje gadno gubi na fronti.

VL
BR
Bryan
07:41 21.09.2023.

opet ruski zločinci raketiraju civile. To je dokaz da rusi trpe sve veće gubitke na bojištu! Jutros objavljene sat.slike pokazuju da su ukrajinske snage uspješno probile liniju Surovikin i iskrcale pješaštvo iza nje. Satelitski snimci potvrđuju ovaj razvoj događaja, ukazujući na ukrajinska vozila koja prelaze Surovikinovu liniju. UA trupe su napredovale blizu Verbovea, svladavajući AT rovove, minska polja i zmajeve zube. Značajna prekretnica koja otvara mogućnost jačeg i bržeg napredovanja! #rusijajeslaba

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:29 21.09.2023.

Proboj ruskih postrojbi kroz vlastita minska polja u zapadnom dijelu oblasti Zaporožje završio je teškim neuspjehom. Zapadno od Verbove Ukrajinci su uz pomoć ruskih minskim polja izvojevali veliku pobjedu nad napadnom ruskom skupinom što je registrirao i Warmonitor 3 uništivši i cjelokupni borbeni i vozni park te skupine. Kako tvrde Erik Kramer i Newsweek Rusi nisu izrađivali mape svojih minskih polja. ISW je procijenio ruske gubitke i ustanovio da su se znatno povećali upravo u oblasti Zaporožje, pa je Rusima ponestalo borbeno sposobnih postrojbi. Danas u 08:49 sam napisao kako su Rusi naprosto napustili crtanje svojih minskih polja. To pokazuje duboko nisku razinu vojnih znanja i vještina. Imati vojsku koja ne shvaća značenje minskih polja i poznavanja njihovih lokacija i rasporeda mina u poljima je nepojmljivo. Kakvi su to oficiri koji to isto ne čine? Neodgovorni i nesposobni! Zato Rusija i ima nesrazmjerno veće vojne gubitke od Ukrajine. Inače postoje razne metode rasporeda minskih polja i teksture različitih vrsta mina u njima. Najučinkovitiji je miješani, gdje su protupješačke i protutenkovske postavljene u određenom rasporedu. Mape mina se daju susjednim postrojbama kao i onima koje dolaze u smjenu u rotaciji ali i redom višim zapovjedništvima.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:49 21.09.2023.

Norveška šalje 50 terenskih kamiona koji će Ukrajini dobro poslužiti u jesenskom kišnom razdoblju "rasputice" i u proljetnom topljenju snijega kada će kretanje po blatu biti izuzetno teško. Danska šalje 30 unaprijeđenih i repariranih tenkova T-72 koje je nekada kupila od Rusije. Njemačka šalje 200 oklopnih vozila pješaštva, 50 pomorskih dronova, vođene rakete i sustave za razminiravanje. Ukrajina je dobila i 10 Abrams tenkova. Zaporožje: kod Pryiutne, južno od mjesta, uništen ruski protuavionski sustav. U Zaporoškoj oblasti su ruske snage neprekidno 3-4 mjeseca bedz odmora i rotacije, Ukrajinci iako napadaju imaju manje gubitke zbog izmorenosti od neprekidnih borbi i lošeg stanja opreme ruskih vojnika. I dalje rusko zapovjedništvo šalje pojačanja prtema Tokmaku od kojeg je trenutno linija fronte nekih 15 km. U području odgovornosti 58. kombinirane armije Rusi grade otporne protutenkovske točke, nove kontrolne točke pješaštva, nove rovove. Rusi su pokušali napade novopristiglim postrojbama u pravcu Robotyne i s istoka i sa zapada. Kako su Rusi dosta neuredni, nisu novopridošlim ruskim postrojbama dostavili mape vlastitih minskih polja i napadi su ubrzo zaglavili u tim poljima. Bez upoznavanja sa stanjem na bojištu i bez suradnje s vlastitim susjednim postrojbama loše je završilo.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:47 21.09.2023.

Na očito ključno područja zaporoške oblasti rusko zapovjedništvo dovlači i oslabljenu 25. armiju. Popunjenost ljudima je 80%, tehnikom 55% i sa slabijom obučenosti vojnog osoblja. Ukrajina je HIMARS raketama napala zapovjedno mjesto kod Molochanksa kod Tokmaka. Dolaze nove vijesti o ukrajinskim napadima na aerodrome koje koristi Rusija. Napadnut je i aerodrom Chkalovsky, 30 km sjeverno od Moskve, kod mjesta Shchyolkovo, glavni aerodrom za vojni prijevoz s kojeg idu transportni i putnički avioni za potrebe ruske avijacije ili vlade. I tu se pokazala slabost Rusije kad nije u stanju zaštititi možda i najvažniji ruski aerodrom. Krim: Kod Feodosiye eksplozije i dim. Dzhankoi, eksplozije municije i opreme u skladištima uz željezničko čvorište. Napadnuto podzemno skladište goriva crnomorske flote negdje između grada Sevastopola i sjevernog predgrađa Inkermana. Sve preostale podmornice su evakuirane iz Sevastopola i prebačene u Novorossiysk, koji je mornarička baza udaljeniji od linije fronte na istočnoj obali Crnog mora. Još traju ukrajinske rasprave zašto su vrijedni avioni ostavljeni "na izvolte" na aerodromu kod Dnepropetrovska (Dnipro) ne dovoljno daleko od linije fronte.

VL
VI
vital
11:24 21.09.2023.

snimka dronom pokazuje da sada ukrajinske oklopne jedinice djeluju preko linije "Zmajevih zuba" i protutenkovskog jarka u blizini Verbove, što znači da je probijena zadnja jaka ruska obrambena linija!

VL
SE
SeaBaby
08:35 21.09.2023.

rusi pitaju što će Rusija učiniti u vezi sa smrću svojih mirovnjaka u Karabahu? NIšta, kao niti u vezi sa smrću svojih pilota na dan Prigožinove pobune! ruske čelnike nije briga za živote ruskih vojnika

VL
LI
libar
07:55 21.09.2023.

Ruske trupe uništile su do sada više od 200 knjižnica u Ukrajini i oštetile oko 400. Procijenjeni gubitak zbirki ukrajinskih knjižnica iznosi više od 187 milijuna knjiga!!! Iz povijesti znamo da su knjige masovno uništavali nekadašnji saveznici rusa- nacisti.

VL
LI
Liberal
10:29 21.09.2023.

Ono što je poljski premijer rekao je "više ne prenosimo oružje u Ukrajinu" i "sada naoružavamo Poljsku modernijim oružjem" ne znači da je Poljska zbog nečega odustala od vojne pomoći Ukrajni, nego je Poljska već poslala Ukrajini sve ono što je imala u zalihama i sada to zamjenjuje novim oružjem! Odavno poljski tenkovi krab i haubice u UA

VL
VE
Večernji
07:53 21.09.2023.

Ključni kupac u Aziji odbija kupovati ruske dijamante! Indija je objavila da je njezino tržište "preopterećeno" dijamantima i zatražila je od ruske kompanije za rudarenje dijamanata ALROSA da privremeno prekine isporuku neobrađenih dijamanata. "Ova je odluka donesena zbog zabrinutosti zbog pada potražnje za dijamantima na međunarodnim tržištima, što dovodi do poremećaja u radu tvornica za granulaciju", stoji u priopćenju regulatora. stišće se financijska omča oko ruskog vrata!

VL
RA
rapid
08:01 21.09.2023.

nakon Zelnskog, i Scholz promiče novo Vijeće sigurnosti UN-a! Kancelar Olaf Scholz zalaže se za reformu Vijeća sigurnosti UN-a s ciljem da se uskrati pravo veta kojim članice tog tijela priječe novi pravedniji svjetski poredak! agresija rusije mogla bi donijeti dobro za cijeli svijet ako se uspije reformirati sada beskoristan UN!

VL
MM
MM
07:59 21.09.2023.

Danska je objavila da želi ponovno otvoriti još jednu tvornicu streljiva iz hladnog rata i to uskoro. Nema šanse da rusija drži korak sa zapadom.. ni blizu! #rusijagubirat

VL
VV
vila Velebita
08:22 21.09.2023.

Kina polako okreće leđa Rusiji! Kina je našla novi ‘izvor‘ nafte, a neočekivanu pomoć dali su im - Amerikanci! U srpnju je kineska carina izvijestila o padu uvoza nafte iz Rusije za 23 posto: s 10,5 milijuna tona (2,56 milijuna barela dnevno) na 8,07 milijuna tona (1,9 milijuna barela dnevno), da bi u kolovozu izvoz pao za još 0,1 milijun barela na dan. Razlog je namjera režima Vladimira Putina za povećanje cijene nafte. Istodobno je Kina, najvažniji ruski saveznik, ovog ljeta povećala proizvodne kapacitete svojih rafinerija i uvoz, ali iz Irana, koji je ušao u prazan prostor zbog kineskog smanjenja uvoza skupe nafte iz Rusije. Tome je pomogla administracija predsjednika Joea Bidena koja je dopustila Iranu povećanje izvoza nafte u Kinu kako bi na svjetskom tržištu bilo više jeftinije nafte, zbog pokušaja rusije i Saudijske Arabije da smanjenjem proizvodnje dignu cijene na svjetskom tržištu.

VL
KO
kolos
10:44 21.09.2023.

i ruski saveznik Lula priklanja se Ukrajini: "Zelenski se sastao s predsjednikom Brazila Lulom da Silvom na marginama 78. zasjedanja Opće skupštine UN-a. Zelenski je istaknuo da je ovo bio važan sastanak, tijekom kojeg je održan iskren i konstruktivan razgovor. Lula da Silva je na društvenim mrežama napisao da su on i Zelenski imali "dobar razgovor o važnosti načina izgradnje mira i stalnog održavanja otvorenog dijaloga među zemljama". Nakon sastanka, ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmytro Kuleba nazvao je bilateralni susret dvojice čelnika "važnim trenutkom"."

VL
FI
financijaš
08:07 21.09.2023.

"Briljantan" prijedlog iz Državne dume (ruskog parlamenta): “Mobilizirajmo se! Svi koji su nezaposleni idu na front! Također moramo vratiti u Rusiju radni dan od 12-15 sati bez slobodnih dana. Tijekom Velikog domovinskog rata nitko nije postavljao pitanja. Radile su žene, djeca i starci. Na kraju smo pobijedili!" - rekao je Andrej Guruljov, zastupnik Državne dume iz Jedinstvene Rusije i bivši general-pukovnik. ...ovo je razlog zašto će rusi izgubiti rat! dok zapad ratuje sa sve manje vojnika, ali uz sve napredniju tehniku i oružje, rusi bacaju nesretne ruske vojnike kao topovsko meso, isto ako što su radili prije 70 godina!!!

VL
DU
Deleted user
08:18 21.09.2023.

Bjelosvjetski hohštapleri i licemjeri, udarite po Moskvi, Kijev nije na bojišnici!!! Slabašna Ukrajina ne može to odraditi, nu, kako vas savjesti ne peku, ne mogu kad je nemate. Slava Ukrajini, herojima slava!

VL
FI
financijaš
08:10 21.09.2023.

kako je Biden jučer izignorirao brazilskog Lulu koji puše u ruski rog, totalno ga je je ponizio za govornicom 🤭

VL
Avatar Zgubider..
Zgubider..
13:11 21.09.2023.

Poljaci ukrajince kruhom, ukrajinci Poljake kamenom...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.