Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Branko Hrg kandidira se za novog predsjednika HSS-a

Branko Hrg
Marijan Sušenj/PIXSELL
21.12.2011.
u 11:30

– Želimo da HSS bude moderna stranka, a ne da je vodi začahurena ekipa koja misli da je tako radio i Stjepan Radić – kazao je Hrg

Da nisam uvjeren da mogu dobiti unutarstranačke izbore, ne bih se ni kandidirao – istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare u Koprivnici gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, kandidat za novog predsjednika HSS-a, kojeg posebno raduje što uživa jednoglasnu podršku stranačkog ŽO-a te što je aklamacijom prihvaćena njegova kandidatura na godišnjoj izvještajnoj skupštini stranke održanoj u Molvama. Smatra da je došlo vrijeme za nove ljude u vrhu stranke jer aktualna garnitura, kaže, isključivi je krivac za izbornu katastrofu na parlamentarnim izborima.

– Želimo da HSS bude moderna stranka, a ne da je vodi začahurena ekipa koja misli da je tako radio i Stjepan Radić. Ne želimo biti promatrači, nego aktivni igrači – dodao je Hrg i na novinarsko pitanje nada li se podršci predsjednika HSS-a na odlasku Josipa Friščića nedvosmisleno odgovorio: 

– Kada bih ja uzimao njegovo povjerenje, ne bih se ni kandidirao. Uz njegovu podršku jednostavno ne možeš dobiti unutarstranačke izbore. Gradonačelnik Križevaca obrušio se na Friščića i zbog toga što je svoj mandat stavio u mirovanje i što će ga u saborskim klupama zamijeniti Damir Bajs, drugi na listi u II. izbornoj jedinici.

– Taj mandat jedini je miraz koji imamo. Nije normalno da tzv. tehničko vodstvo HSS-a, bez da je održano predsjedništvo stranke i da se o tome raspravilo, donese takvu odluku. To je protivno statutu stranke i žalosno je da to rade najodgovorniji ljudi. Žalosno je i da je pravnik Bajs pisao taj statut – oštar je Hrg i čelnike optužio da im ne služi na čast da su nakon što su slomili stranku izazvali novu aferu. Darko Koren, stranački šef u Koprivničko-križevačkoj županiji, također smatra da aktualno vodstvo HSS-a nema moralno pravo da se više natječe, a osudio je i Friščićev potez da ga u Saboru zamijeni Bajs.

– Bajs je bio predsjednik izbornog stožera u II. izbornoj jedinici i u tom smislu je najodgovorniji što smo u svojoj bazi osvojili samo jedan mandat. Primjer je to kako se zloupotrebljavaju neka zakonska rješenja i statut stranke. Takva odluka mora biti donesena na tijelima stranke, ne može se svesti na odluku triju osoba. O tom jednom mandatu trebaju odlučivati ljudi koji će u sljedeće četiri godine voditi stranku. HSS nije privatna stranka, ona je stranka svih nas – istaknuo je župan Koren.

Komentara 6

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
12:53 21.12.2011.

BRANKO HRG JE SVE REKEL U VEZI HSS-a.! Podrzimo Branka jer kak je on ponovio rijeci Dr.Stjepana Radica da HSS nije privatna stranka nego svih nas u HSS-u. Dakle javio se je kandidat koji vec od samog pocetka je poceoeo voditi HSS na nacin koji je poveo Dr.Stjepan Radic . Puno uspjeha zelimo Branku !

YO
yocko
16:44 21.12.2011.

Ma nije Hrgu do HSSa več da uđe u sabor, a Bajs je barem pravnik a Hrg je nepismen jer ima školu završenu i to samo tečaj za predškolsku djecu učiti, a inače tko ga nepozna taj mu i povjeruje možda da je sve tako, a gorji je od Friščića a njemu se ruga.

I1
Ivan 123
17:48 21.12.2011.

Barnko Hrg nije sposoban voditi svoj mali grad kao Gradonačelnik a kamoli da ce voditi HSS vidjelo se svih ovih godina šta je radio za Križevce,te davao ljudima lazna obecanja i nade,na temelju toga da ostani u vlasti. Pljuvaju po Friščiću a da njie bilo njega Koren nebio bio nikada Župan Koprivničko Križevačke županije kao ni Hrg gradonačelnik (takozvani Križevački Šerif) sramota za HSS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije