Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPREDSJEDNIK VLADE

Grčić: Do sada je s izbjegličkom krizom išlo sve jako dobro

Branko Grčić
Foto: screenshot HRT
21.10.2015.
u 10:47

Grčić: Dosad je utrošeno 12,5 milijuna kuna, a odobreno je još 20

– Do sada je s izbjegličkom krizom išlo sve jako dobro, no poruka je da bez svakodnevnih dogovora sa Slovenijom, Austrijom, Njemačkom  zapravo ne možemo rješavati ovaj problem – rekao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić u današnjoj emisiji A sada Vlada na Hrvatskom radiju.

– Dimenzija ove krize daleko prelazi granice Hrvatske, ona je sasvim na drugom mjestu i ako EU ne nađe zajednički jezik s partnerima na istoku, prije svega Turskom, ali i na jugu s Grčkom, problem će trajati još dugo dugo. Trajno rješenje problema u ovom se trenutku ne vidi, ali mi smo spremni na sve opcije i sigurno ćemo maksimalno zaštititi interese Republike Hrvatske i njezinu sigurnost i normalno funkcioniranje – rekao je Grčić. Dodao je da je dosad utrošeno 12,5 milijuna kuna, a odobreno je još 20.

– Sve smo to pokrili uglavnom iz robnih rezervi, proračunskih zaliha i u stalnoj smo komunikaciji s Europskom komisijom u smislu poprilične tromosti europske administracije kako bi se jednog dana dio tih troškova pokrio iz zajedničkog proračuna – kazao je Grčić.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Izbio požar u prihvatnom centru za izbjeglice u Brežicama

Komentara 26

BO
boris
11:01 21.10.2015.

samo o "izbjeglicama" sve najbolje, a kakve stete ima zbog nereda, po poljima, trud seljaka i poljoprivrednih firmi se uopce ne cijeni, nikad nista o tome, "sve je u najboljem redu", za sigurnost u zemlji da i ne govorimo...

BO
boris
10:58 21.10.2015.

jako dobro jer jos se drzite, a trebali ste vec odavna pasti

Avatar deziderij
deziderij
11:08 21.10.2015.

Po njemu je išlo sve i to, nota bene, jako dobro. Od kuda je ovaj ispuzao ? Ja ga još nisam ćuo da je ikada jednu jedinu rečenicu izustio a da je istinita. Do sada je otišlo, u nepovrat, cca. pedesetak milijuna kuna a od kilave EU nisu dobili ni centa. Koga stalno farbaju ? Kome Milanče stalno ponavlja kako je sve pod kontrolom a ni sam ne zna ni čijom niti kakvom ? Pitanje svih pitanje jest : zašto nam stalno lažu i podastiru podatke koji nemaju veza sa istinom ? Što misle da će time postići ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije