Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ AGROKOR PRED PADOM

Branitelj Ivice Todorića: Sve je od početka u ovom postupku rađeno krivo i protuzakonito

AKCIJA AGROKOR 2. dan: Odvjetnici Oluji? i ?oguri? dali izjavu za medije
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
06.11.2023.
u 14:55

Sada kada je vještačenje izdvojeno iz spisa kao nezakonit dokaz, kada ono ide u koš za smeće jer se s njim ne može ništa, sada oni moraju povući optužnicu, a onda je isključivo na DORH-u što će dalje raditi, poručio je Olujić

Slučaj Agrokor pred samim je padom, potvrdio je to danas i Visoki kazneni sud kad je odbacio žalbu DORH-a oko knjigovodstveno-financijsko-revizorskog vještačenja koje je radila tvrtka KPMG Poljska i njegove zakonitosti. Inače, radi se o najskupljenm vještačenju u povijesti hrvatskog pravosuđa, a na činjenicu da se ne radi o valjanom dokazu zbog sukoba interesa ukazivala je i obrana Ivice Todorića. Oko cijele situacije obratili smo se i Franu Olujiću, branitelju Ante Todorića koji je optužen zajedno s ocem. I sam je potvrdio kako se ''pokazalo točnim ono što su oni tvrdili zadnje četiri godine''. 

- U ovom predmetu je DORH već jednom, bilo je to 2021. godine, povlačilo optužnicu. To je tada učinilo iz taktičkih razloga jer su odlučili voditi kazneni postupak protiv jedne kolegice koja je bila zamjenica županijskog državnog odvjetnika i koja je radila na tom predmetu. Oni sada naprosto moraju ponovno povući optužnicu jer ove optužnice sada - nema. Njezin kostur, njezina osnova je bila upravo vještačenje. Sada kada je vještačenje izdvojeno iz spisa kao nezakonit dokaz, kada ono ide u koš za smeće jer se s njim ne može ništa, sada oni moraju povući optužnicu, a onda je isključivo na DORH-u što će dalje raditi - poručio je.

- Ja se zaista nadam, u biti znam da tamo još uvijek ima vrlo kvalitetnih ljudi, pravih profesionalaca, dobrih pravnika, ja se samo nadam da će se netko tamo dozvati pameti i da se neće više na ovako nedopusti način kockati novcem hrvatskih poreznih obveznika. Drugim riječima, da neće sada ponovno platiti neko vještačenje milijun ili milijun i pol eura novaca svih nas, a da od toga neće biti ništa - kazao je.

- Dakle, ili neka odustanu od daljnjeg vođenja ovog postupka ili ako zaista smatraju da od svih tih 15 ljudi koji su obuhvaćeni postupkom, da u odnosu na nekog imaju zaista dovoljan stupanj osnovane sumnje, onda neka vode kazneni postupak samo protiv tih ljudi. Ali na način na koji su to do sada radili, ušli smo u sedmu godinu trajanja ovog postupka, to očito ne ide niti može ići jer je od početka u ovom postupku sve rađeno krivo, pa i protuzakonito - kazao je Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića koji je u slučaju Agrokor optužen zajedno sa svojim ocem Ivicom Todorićem.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Todorić: Tužit ću Plenkovića, Dalić i cijelu grupu Borg. Politika? Sam sam u stanju srušiti HDZ

Komentara 7

KU
kublajkhan
15:09 06.11.2023.

Strava i užas. Što sve novac može. Todoriću, javno se ipričaj hrvatskom narodu i vrati svu imovinu osim izmišljene male cvjećarnice

Avatar markoii123
markoii123
15:34 06.11.2023.

Zar ovaj odvjetnik nije uhvaćen sa kokainom prije nekoliko godina?

BE
belak
15:35 06.11.2023.

Ne znam, molim vas poducite me. Moze li se slucaj prebaciti na austrijsko pravosudje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije