Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Post izazvao reakcije

Branimir Bunjac zna, tko se Facebooka laća, od Facebooka će i (politički) poginuti, ili se barem razvesti

Branimir Bunjac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
09.07.2019.
u 17:52

Da masovni mediji poput Facebooka i jubitua nisu raskrinkali Živi zid, još bi dugo o Bunjcu, Sinčiću, Pernaru i ekipi vladale legende poput onih o kralju Arthuru, samo s izvlačenjem mobitela iz džepa u Saboru i po stranačkim kuhinjama, umjesto mača iz kamena

Postoji ona ne tako stara izreka, "čega nema na Facebooku nije se niti dogodilo". No, mogli bi joj pridružiti i novu, "tko se Facebooka laća, od Facebooka će i (politički) poginuti". Ili se barem razvesti.

Dakako, radi se o postu Branimira Bunjca koji je svoj razvod, tj, činjenicu da ga je napustila supruga, jučer objavio javno, loveći pokoji politički bod u gostima, ali i suzu u oku na Facebooku. Tek toliko, kao moguću podršku za eventualne buduće aktivnosti. Sav jad i čemer najbolje je prokomentirala sama supruga Borka, koju pritom nije konzultirao, rekavši, "Ma dajte, molim vas, to su privatne stvari. Nemam riječi, stvarno, ispod svake časti mi je uopće nešto reći".

Znači, ako je i od Bunjca, previše je. Nakon što je od dojučerašnjih kolega iz Živog zida "popušio" isplativu sinekuru u Bruxellesu, pa onda i saborski mandat, vratio se među prosvjetne radnike. Koji su vrijedno radili dok ih je on, kako vidimo samo nakratko, ostavio za vrijeme široko publicirane romanse u Živom zidu.

Upravo je taj Živi zid kod nas učinio politiku nalik besprizornom reality showu bez pravila, ili big brotheru. Tj. "big sisteru", znamo li za važnost koju je u Živom zidu imala Vladimira Palfi, "kraljica živozidaša".

Upravo su Bunjčev sudrug Ivan Pernar i on bili prvaci "lajv" prijenosa iz Sabora, ekvivalenta loših "svirki" bendova, iznošeni poput okamenjenih mumija u jedan poslije ponoći, kao da gledamo "Noć u muzeju".

Bilo je čak i zanimljivo, iako su oprezni zazirali od njih od početka, imali su i šansu dok nisu isplivali detalji. Ali, do jučer nismo znali da je Bunjčevom braku presudio upravo saborski zaštitar koji mu je oteo mobitel u trenutku kad je brak došao u krizu, jer je Bunjac 15 sati sjedio na Markovu trgu. A (pametna) supruga, kao i mi nevezani s njim bračnim ili ikakvim zavjetom, vjerojatno pomislila "pa što ovaj radi?".

Upravo novim masovnim medijima poput Facebooka i jubitua - rekao bi Kirin, kojem isto nije lako ovih dana - trebamo zahvaliti jer su odigrali ključnu ulogu u umrtvljavanju i raskrinkavanju Živog zida. Mada su se, zapravo, potkopali i urušili sami od i zbog sebe. Ali, da ljudi nisu vidjeli sve one privatne svađe živozidaša, koje je nota bene, snimio netko od njih i pustio na društvene mreže, fizičke nasrtaje i prijetnje nasilnog Bunjca u stranačkim prostorijama - pardon, kuhinji, s obzirom na uređenje - i u Saboru, još bi dugo o Bunjcu, Sinčiću, Pernaru i ekipi vladale legende poput onih o kralju Arthuru i izvlačenju mača iz kamena, u njihovom slučaju pretvorene u izvlačenje "mobitela iz džepa" u Saboru i po stranačkim kuhinjama.

Ovako je sve postalo bjelodano, javno i jasno, a legenda se istopila. Jer, kada te ostavi i vlastita supruga, sasvim je jasno da su te napustili i birači. Ne dao bog većeg zla nego da sad Lovro Kuščević ili Goran Marić krenu s istom taktikom po društvenim mrežama, dobit ćemo novi žanr, "Facebook sapunicu".

 

Komentara 13

KO
Kopreinitz
18:57 09.07.2019.

Ja mislim da bi sad i oni sa potrebnim namjerama, trebali shvatiti , tko su Bunjac, Pernar i Zivi Zid ili kak se sad zovu.

ZA
zadar1
17:58 09.07.2019.

fejsbuk ratnici😂😂😂😂

DU
Deleted user
18:46 09.07.2019.

Da, Bunjac se totalno uništio razvlačenjem bivše supruge po Facebooku u politikantske svrhe s perfidnim signaliziranjem vlastite moralne superiornosti: Eto i dalje smatram da je ona najbolja žena na svijetu... (iako mi je zabila nož u leđa.)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije