Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrov o Agrokoru:

'Ako nastave kako su krenuli, onda ćemo imati velikih problema'

Božo Petrov
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
14.07.2017.
u 22:04

"Lex Agrokor je u tom trenutku spriječio stečaj i masovna otpuštanja ljudi. Sve ono što se događa nakon lex Agrokora nije nešto što smo se bili dogovarali"

Predsjednik Mosta Božo Petrov rekao je da mu je žao što je Mostov zastupnik i bivši ministar Slaven Dobrović optužio ministra financija Zdravka Marića.

- Da je ugodno, nije i... meni je žao. Slaven Dobrović se pokazao kao čovjek u trenutku kada je uvidio da je pogriješio jer je ministricu Dalić zamijenio s ministrom Marićem. On se ispričao, ali žao mi je da se taj mali detalj, bez obzira koliko je sad napuhan u medijima, pokušava prebaciti na sve ono što se događalo - rekao je Petrov za Dnevnik Nove TV.

Objasnio je zašto inzistira na saborskom istražnom povjerenstvu za Agrokor.

- Treba se steći uvid u cijeli kontekst priče o tome kako je nastao Agrokor, koje su institucije pomagale da se dogodi slom Agrokora koji se dogodio prije dva mjeseca. Treba se vidjeti koje su odluke bile da se na kraju ovo dogodi. To ne ulazi u bilo koju kaznenu odgovornost kojom se bavi DORH, ali mislim da su svi građani zaslužili vidjeti i ustanoviti na koji se način odvijala priča, kako je Agrokor nastao i koje su institucije u tome sudjelovale - rekao je Petrov. Dodao je da neke stranke stvaraju kaste.

- Pa evo, mogu reći za HDZ jer ne vidim razlog zbog čega se sada bune i ne žele napraviti istražno povjerenstvo. Zbog čega je tako snažno odjeknula kaznena prijava, odnosno prijava za Ivice Todorića? Ako je netko napravio nešto loše, onda za to mora odgovarati - rekao je Petrov. 

Upitan je i bi li danas dignuo ruku za Lex Agrokor.

- Lex Agrokor je u tom trenutku spriječio stečaj i masovna otpuštanja ljudi. Sve ono što se događa nakon lex Agrokora nije nešto što smo se bili dogovarali, nije scenarij po kojem se trebalo odvijati. Govorim o roll up modelu gdje vi jamčite da ćete onim kreditorima koji vam sad daju sto milijuna eura, vratiti i tih sto milijuna i još sto milijuna starog duga. A to je, zapravo, novo jako zaduživanje Agrokora - rekao je Petrov.

Na pitanje vjeruje li u izjavu potpredsjednice Vlade Martine Dalić da porezni obveznici neće vratiti milijardu eura kredita koje dogodine dolaze na naplatu odgovorio je: "Nakon roll up modela i ovoga što danas rade – ne".

- Meni je žalosno što se na samoj snimci HBOR-a vidi da su i ministrica Dalić i ministar financija imali podatke o onome što se događa u Agrokoru, iako su o tome šutjeli, i budući da su stručni jako dobro su mogli predvidjeti što se događa, nisu na to reagirali. Zato bi se sve ove izjave trebale uzeti s jakom rezervom - rekao je Petrov.

Upitan je i hoće li Agrokor na kraju biti spašen ili ćemo gledati jedan veliki stečaj ili predstečajnu nagodbu Agrokora.

- Ako nastave s procesom kako su krenuli zadnjih mjesec dana, onda ćemo imati velikih problema - rekao je Petrov.

Petrov je također rekao da ne vjeruje da će ove godine doći do prijevremenih izbora.

- Ne vjerujem da će doći do nekih posebnih izbora jer je Andrej Plenković pokazao kako se rekonstruira nova većina, pa onda imate i Tomislava Sauchu i Milorada Batinića i Blaženka Lackovića - rekao je Petrov, vjerojatno misleći na zastupnika Željka Lackovića.

- Bit će u trenutku ako Andrej Plenković procijeni da mu je to potrebno. Na stranu ono što mi smatramo da bi trebalo biti pošteno. Pošteno bi bilo da su se raspisali novi izbori - rekao je Petrov.

Komentara 85

PR
prajdali100
22:45 14.07.2017.

Bozo pozdravi lazova Dobrovica i revolucionara Grmoju.Kakvi ste vi likovi !!!! Bljak.

Avatar tonci123
tonci123
23:27 14.07.2017.

I dan danas žalim što sam dao glas za Most...bolje bi bilo da sam glasao za spužva boba .. veliki vođa sv.Petrov... Bombarder Bulj... I Grmoja gromovnik... koja ekipa

KA
kamenjar0404
22:39 14.07.2017.

Umjesto da ste ostali u Vladi i pomogli vi samo o foteljama!!!! Razocarali ste Hrvatsku Bozo!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije