Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Božinović: Za nestalom sirijskom djevojčicom se traga, a Kajkić se susreo s mojim suradnicima

Ministar Božinović odgovorio je na optužbe pučke pravobraniteljice
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
25.09.2018.
u 14:32

Božinović se osvrnuo i na izjave Nikole Kajkića, bivšeg policijskog istražitelja ratnih zločina o tome da je deset puta telefonski pokušavao doći do ministra

"Policija je prijavljeni nestanak sirijske djevojčice istraživala i istražuje prema svim obavijestima koje je imala i sve što se do sada pokazalo ne potvrđuje informacije koje smo dobili od oca." - rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Sisku, gdje je obišao nove prostore Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Ministar je dodao kako se djevojčicu i dalje traži, temeljem informacija dobivenih od oca koji je podnio u Hrvatskoj zahtjev za međunarodnom pomoći.

"On je i dalje u kontaktu s policijskim službenicima i mislim da će uskoro biti objavljena i potraga za djevojčicom, u skladu s pravilima struke." - dodao je Božinović koji je rekao da su, iz kontakata s policijom Bosne i Hercegovine, saznali kako je nestanak djevojčice i tamošnjim službama prijavljen "10, 11 dana nakon nestanka".

Božinović se osvrnuo i na izjave Nikole Kajkića, bivšeg policijskog istražitelja ratnih zločina o tome da je deset puta telefonski pokušavao doći do ministra.

"To nisu točne tvrdnje. On je govorio da je preko saborskog zastupnika Stričaka pokušao doći do mene i ja sam razgovarao sa Stričakom i doznao da je drugog dana mog mandata Kajkić tražio sastanak sa mnom, ali u funkciji predsjednika Nacionalnog sindikata. Praksa je da se ministar sastaje s reprezentativnim sindikatima, a suradnici s drugima, ali nijedan put nije tema tih razgovora bila Ovčara." - rekao je Davor Božinović dodavši kako je dobio potvrdu da su s Kajkićem razgovarali zamjenik glavnog ravnatelja i glavni ravnatelj policije.

Komentara 9

MI
Mimizo
14:46 25.09.2018.

ISTINA JE VODA DUBOKA

AE
Aedes2017
15:54 25.09.2018.

Hitno staviti još 10 prijemosnica da mu mozak dobiva dovoljno O2., , granice su čvrste ko paukova mreža,, ..Slovenci su prezadovoljni.

GR
grebza
14:58 25.09.2018.

Svi ministri se ponašaju isto kao bandic, njihov stručni i uzoriti populistički patner. Kao da sami rade i vode svoja bajna i učinkovita ministarstva. Čemu služe zaposleni PR-ovci i silni rukovoditelji, zamjenici, šefovi, podšefovi u svakom ministarstvu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije