Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O ARBITRAŽI

Božinović: 'U Sloveniji su osebujni likovi. Sve je to politička kampanja'

Davor Božinović
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/3
13.09.2017.
u 09:18

'Hrvatska je odgovorna članica EU i NATO-a, odgovoran je i susjed.'

Gost radioemisije HRT-a bio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je tom prilikom komentirao kako Mađarska blokada Hrvatske nije način na koji se štite nacionalni interesi.

OECD je osnovan da bi se olakšala suradnja u gospodarstvu, da se olakšaju investicije. Božinović je siguran da je to dovoljan motiv da se prevladaju blokade u političkom smislu jer od toga nemaju koristi ni Mađarska ni Hrvatska, a pravosuđe treba raditi svoj posao. 

– Hrvatska je odgovorna članica EU i NATO-a, odgovoran je i susjed. Naša pozicija glede arbitraže potpuno je jasna, ovo je situacija koja je doživjela kritike i u samoj Sloveniji. Činjenica je da jedna politička stranka ili pojedinac ide javno u tom smjeru, mi ćemo to pratiti. Naša pozicija vrlo je jasna što se tiče zaštite interesa Hrvatske i hrvatskog suvereniteta kako na moru, tako i na kopnu, to nije upitno – rekao je Božinović.

Komentirao je aktualne povrede granice zbog graničnog spora sa Slovenijom i zaključio kako su u slovenskoj politici ''osebujni likovi''.

– Hrvatska je svjesna svojih interesa, Hrvatska je potpuno sposobna zaštititi ih. Ovo je nešto što se koristi za predstojeću političku kampanju u Sloveniji, ali to nije dobro, nije dobrosusjedski. Mi to akceptiramo, ali ne dramatiziramo. Hrvatska policija nadzire i kontrolira sve što je nadzirala i kontrolirala posljednjih 20 godina – rekao je ministar. 


 

Komentara 43

Avatar krcedolac
krcedolac
11:19 13.09.2017.

Pusti ti prika Slovence što kažu....što ste vi učinili da birokrati u europskoj uniji saznaju da je arbitraža kontaminirana !?

GU
Gustirna
10:34 13.09.2017.

Zar nije osebujniji lik koji je u savezu sa cetnicima i financira cetnicke medije...

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
09:26 13.09.2017.

zasto Hrvati nemaju Status NACIONALNE MANJINE u Sloveniji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije