Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog djevojke

Šapiću 22 godine zatvora za ubojstvo Horvatića i Vučkovića. Brat ubijenog: Požalit će što je živ! Oko za oko, zub za zub!

Šapić
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/9
26.10.2015.
u 13:10

Činjenica je da je prekoračio nužnu obranu jer se sukobi ne smiju rješavati noževima, rekao je sudac Ante Ujević

Boško Šapić nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 22 godine nakon što ga je danas Županijski sud proglasio krivim za ubojstvo Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića koje je počinio 2. studenog. 2013. ispred kafića Heart u Vojniću.

Kako je objasnio presudu, predsjednik sudskog vijeća Ante Ujević rekao je da nisu prihvatili zahtjev Državnog odvjetništva da Šapića osude za teško ubojstvo zbog ljubomore jer ljubomore nije bilo kod Šapića nego kod pokojnog Alvina. Tijekom postupka dokazano je, posebno na temelju svjedočenja djevojke Boška Šapića Viktorije Jakuš Mejarec, da je Boško Šapić kobne večeri sam zaustavio i parkirao vozilo, dakle svjesno krenuo u obračun s Alvinom koji ga je tu večer provocirao.

Sudsko vijeće presudilo je da za ubojstvo Alvina Horvatića Boško Šapić dobije 13 godina zatvora, a za ubojstvo Dejana Vučkovića 12 godina zatvora, što je obuhvaćeno jedinstvenom kaznom od 22 godine zatvora.

– Našli smo niz olakotnih okolnosti za Boška Šapića te večeri. Mlad je, imao je tek 21 godinu. Da je bio stariji, kazna bi bila drastičnija i veća. Činjenica je da je prekoračio nužnu obranu jer se sukobi ne smiju rješavati noževima. Šapić je Alvinu zadao sedam ubodnih rana i time pokazao dosljednost u tome da ga liši života – objasnio je sudac Ante Ujević. Roditelji Boška Šapića nisu htjeli komentirati presudu, ali roditelji pokojnih Alvina i Dejana kazali su da nisu zadovoljni i da je trebao završiti najmanje 40 godina u zatvoru.

– Požalit će što je živ! Oko za oko, zub za zub! Ubio je dva mlada života i zbog toga treba patiti – vikao je Mario Vučković, mlađi brat Dejana Vučkovića.

>> Šapićeva sudbina: Je li se branio ili je napao mladiće?

>> Strah, panika, ljutnja i bijest u trenutku zločina

>> Sudac Ante Ujević tražio dopunu psihijatrijskog vještačenja Boška Šapića

Komentara 70

SR
Srpanj
13:18 26.10.2015.

I 40 godina je premalo.

DU
Deleted user
13:13 26.10.2015.

puno premalo

Avatar imotska115
imotska115
13:35 26.10.2015.

Ovoliko godina dobijes u SAD za drogu. Samo kod nas mozes dobit 20g za da ubijes dvojicu. Ovo je sramota od pravosuda i zakona kojeg Hrvatska njeguje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije