Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čečenski vrh

Bolesni terorist Umarov odlazi, dolazi ekstremniji Vadalov

Umarov
04.08.2010.
u 10:57

Umorio sam se, tvrdi vidno mršaviji 46-godišnji Umarov na snimci koja se pojavila na YouTubeu prije tri dana, uz objašnjenje kako je “brat Aslambek mlađi i energičniji te bi mogao postići i drukčije rezultate”

Lider čečenskih pobunjenika Doku Umarov, koji je prihvatio odgovornost za napad na moskovsku podzemnu željeznicu ovog proljeća te lanjski napad na Nevsky Ekpress, vjerojatno očekuje skoru smrt. Jedini je to zaključak koji se nameće nakon njegove objave da se povlači s čela samoproglašena Kavkaskog emirata kako bi ga zamijenio njegov dosadašnji bliski suradnik Aslambek Vadalov.

Umoran sam

– Umorio sam se, tvrdi vidno mršaviji 46-godišnji Umarov na snimci koja se pojavila na YouTubeu prije tri dana, uz objašnjenje kako je “brat Aslambek mlađi i energičniji te bi mogao postići i drukčije rezultate”.

Međutim, tjedan dana prije pojave videa Kavkaski centar koji je zadužen za informiranje o “emiratu” objavio je kako je Umarov službeno imenovao svog zamjenika i budućeg nasljednika u slučaju njegove smrti. Nasljednik Aslambek dosadašnji je zapovjednik “Istočne fronte oružanih snaga Kavkaskog emirata”. U poruci koju je poslao svim zapovjednicima i guvernerima provincija zamišljenog emirata Umarov navodi kako trebaju “biti spremni za svaku situaciju”. U istoj se vijesti kao obrazloženje navodi da je Umarov bio metom brojnih potraga ruskih specijalnih snaga koje su se pojačale pošto je preuzeo odgovornost za napad na podzemnu željeznicu u Moskvi u kojoj je potkraj ožujka poginulo 40 ljudi.

– On je bolestan, skriva se u rupi poput štakora, prekriven je ušima, nema više ni jednog zuba i nesposoban je zapovijedati bilo kome – tvrdi čečenski predsjednik Ramzan Kadirov koji uživa podršku Rusije.

Potraga se nastavlja

Ustvrdio je kako je loše zdravstveno stanje glavni razlog Umarova povlačenja, ali da njegov najnoviji čin ne znači da će biti obustavljena potraga protiv tog “bandita”. Umarov se separatistima priključio 1992. i sudjelovao je u oba čečenska rata. Na mjestu vođe pobunjenika našao se nakon ubojstva Basajeva 2006., a uskoro potom proglasio se emirom. Smatra se da ima veze s Al-Qa’idom. Nakon napada u Moskvi, i SAD ga je stavio na svoju listu međunarodnih terorista.

Ključne riječi

Komentara 25

OB
-obrisani-
19:24 04.08.2010.

hahaha... kiro, pa ti si obični oportunist... kaj, misliš da buš dobil S300?

OB
-obrisani-
19:37 04.08.2010.

04.08.2010. u 19:24h E je napisao/la: hahaha... kiro, pa ti si obični oportunist... kaj, misliš da buš dobil S300? kao sto nije ni hezballah dobio Kornet antitannk sistem pa od poslanih 300 merkava vratlilo ih se nekih 200 kuci :))))) 94 tocno onesposobljene :)))...ko bi reko valja i rusu negdje svoje oruzje testirat

OB
-obrisani-
17:44 04.08.2010.

bolesni terorist odlazi... dolazi još bolesniji terorist...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije