Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kina

Blokirali stranice da Kinezi ne mogu čitati intervju

Chinese President Xi Jinping attends a signing ceremony with Kazakhstan President Nursultan Nazarbayev (not pictured) at the Great Hall of the People in Beijing, China August 31, 2015. Nazarbayev will attend the parade marking the 70th anniversary of the
Foto: Reuters/PIXSELL
23.09.2015.
u 00:10

Novinari WSJ-a slali su na desetke pitanja na temelju kojih su kojih su kineski službenici prikupljali podatke za odgovore

Kineski predsjednik Xi Jinping izuzetno rijetko razgovara s novinarima zapadnih medija pa je njegov intervju za Wall Street Journal, povodom službenog posjeta Sjedinjenim Državama, poprilična rijetkost. No najzanimljivije je to da taj intervju čitatelji u Kini neće moći pročitati zato što su kineske vlasti blokirale internetske stranice Wall Street Journala i na kineskom i na engleskom.

Iako su pitanja bila poprilično "tvrda" i ozbiljna, Xi ih nije zaobilazio ni mijenjao temu. No WSJ je objavio da je zanimljiv bio i način na koji su došli do intervjua i onaj na koji su ga proveli. Oni su posebnoj službi kineskog ministarstva vanjskih poslova slali na desetke pitanja. Službenici su ih proučavali i prikupljali podatke za odgovore, a predsjednik je na kraju radio reviziju tih podataka i koristio ih za odgovore.

>>Golema vojna parada za Kineze i Putina

>>Kinezi podižu supergrad za 130 milijuna ljudi. Bit će velik kao dvije i pol Hrvatske

Komentara 7

XA
xaron
06:15 23.09.2015.

Pa i nasi mediji objavljuju samo ono sta im vlada naredi. Nema tu nikakve razlike izmedju nas i Kineza.

XA
xaron
06:12 23.09.2015.

Pa i nama su blokirane informacije. Niti jedan list nije prenio da su Grci zaplijenili 2 kontejnera humanitarne pomoci za izbjeglice koji su sadrzavali 500 pusaka i 500000 metaka, nema slika sa turskih cesta kojim se krece nepregledna kolona prema zapadu, da su Kurdi optuzili za ratne zlocine Sirijca slavnog po tome sto mu je madjarska novinarka podmetnula nogu, da je otac preminulog djecaka nadjenog na plazi osobno upravljao plovilom, da roditelji placaju tisuce eura za prevoz do Grcke i Italije , ali ne daju 3 eura za djecije life jackets......... Koja je sad razlika izmedju nase demokracije i kineske diktature ? Nikakva.

Avatar intimus500
intimus500
09:51 23.09.2015.

to nije novost ... to je kineska praksa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije