Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za pokojnike

Bjelovarski pogrebnici zaratili su kao Laki Topalović i Bili Piton

Pogrebnici Bjelovar (1)
Foto: YouTube
1/3
27.01.2012.
u 16:23

Željko Kranjčec i Darko Pažur, vlasnici pogrebnih tvrtki, već neko vrijeme vode žestoku borbu za svakog pokojnika

Ako se autorski dvojac Šijan – Kovačević ikad odluči snimiti drugi dio kultne crnohumorne tragikomedije "Maratonci trče počasni krug“, predložak za priču mogli bi pronaći u Bjelovaru. Naime, bjelovarski “Laki Topalović” i “Bili Piton” mogli bi biti Željko Kranjčec i Darko Pažur, vlasnici pogrebnih tvrtki koji već neko vrijeme vode žestoku borbu za svakog pokojnika.

 – Smeta mi što nudi usluge ukopa, dakle kopanje i zatrpavanje rake, te prijevoz pokojnika, osmrtnice i sve to za 600 kuna, što je financijski neizvedivo ako imate uredno prijavljene ljude i državi podmirujete sve obveze, no on sve to radi na “crno” i zato sam ga prijavio inspekciji – kaže Željko Kranjčec tumačeći što ga to "žulja“ u samo stotinjak metara udaljenoj konkurentskoj tvrtki Darka Pažura.

 Jeftiniji jer radi u “fušu”

 Tvrdi da je Pažur u svom poduzeću jedini zaposlen te da za uslugu ukopa angažira ljude u “fušu”. Pri ukopu mu, kaže, pomažu jedan mlađi dečko, kojeg plaća 200 kuna, i dvojica umirovljenika, kojima daje po 50 kuna, no za njih državi ne plaća obveze pa mu ostaje čistih 300 kuna. Uz to mu smeta i što Pažur ima koncesiju za prijevoz pokojnika samo za grad Bjelovar, no uslugu obavlja na područjima svih gradova i općina. Posebno ga iritira kada to čini na području Nove Rače i Grđevca na kojima je on već godinama jedini koncesionar.

 – Nisam ja protiv konkurencije, nego samo tražim da smo pred zakonom svi jednaki – zaključuje Kranjčec.

 Špijunira me i progoni

 Darka Pažura Kranjčecova prijava inspekciji nije iznenadila jer ga, kaže, špijunira i progoni već dugo.

 – Njegov je problem ako ukop ne može obaviti za 600 kuna. Ja mogu, a on mi ne može određivati cijenu – ljutito uzvraća tvrdeći da je Kranjčecova usluga skuplja jer potkupljuje različite “igrače” koji mu “nabacuju” posao.

 – Sve obavljam po zakonu, što potvrđuju i zapisnici inspekcije – tvrdi pokazujući solidnu arhivu prikupljenih zapisnika. Na uvid nudi i odredbe Zakona o komunalnom gospodarstvu koje mu daju za pravo da s koncesijom koju ima prijevoz pokojnika obavlja na svim područjima u RH. Uz salve uvreda na Kranjčecov račun Pažur je ispalio novu “otrovnu strelicu”.

 – Od sutra ukop nudim po 500 kuna pa nek se puši – zaključuje slavodobitno. Po svemu sudeći, ovo neće biti “posljednji krug” u kojem će trčati bjelovarski “maratonci”, jer borba za pokojnike očito se nastavlja.

Ključne riječi

Komentara 3

BE
belimo
18:59 27.01.2012.

Osobno poznajem sukobljene strane i mogu slobodno reći da g. Pažur ne radi po zakonskim propisima jer je jedino on zaposlen u svojem poduzeću što je nemoguče u ovom poslu. G. Kranjčec ima zaposleno oko 20 ljudi a od togaa 5 na pogrebnom poslu.

SP
Spajki
18:17 27.01.2012.

tvrdeći da je Kranjčecova usluga skuplja jer potkupljuje različite “igrače” koji mu “nabacuju” posao. --------------------------- kakva komedija. sta, placa ljudima da umru pa da ih moze pokopat, ili kako li tocno funkcionira \"sredjivanje\" posla u pogrebnom poduzecu?

AK
akil
18:56 27.01.2012.

Mislim da ako netko radi jeftinije jer sve je danas skupo,njemu treba dati i povjerenje.Lako je biti skup jer ukopati se pokojnik \"mora\",ali treba razumijeti i ljude slabijeg imovinskog stanja.Gospodinu Pažur moje čestitke,a ovaj skupi nek čeka potres ili sličnu katastrofu pa će biti posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije