Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival

Bjelovarom i dalje odzvanja 'zarazni' udaraljkaški ritam

Festival u Bjelovaru
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/5
19.01.2014.
u 13:19

o prvi su puta gostovale udaraljkaške skupine iz Meksika i Argentine, a publiku je posebno oduševila i Daniella Ganeva iz V. Britanije

I nakon spuštanja zavjese 11. međunarodnog udaraljkaškog tjedna IPEW -a (International Percussion Ensemble Week), Bjelovarom i dalje odzvanja "zarazni" udaraljkaški ritam s obzirom na sveukupni dojam i dobre vibracije koje ostaju u srcima oduševljenih posjetitelja.

Vrhunska Lešnikova selekcija Iako je trajao tri dana, ponovnom vrhunskom selekcijom umjetničkog direktora Igora Lešnika publika je uživala u bogatoj, raskošnoj i sadržajnoj glazbi, a od posebnosti se izdvajaju premijerni nastupi udaraljkaških skupina iz Argentine i Meksika, dok je poseban obol festivalu dala simpatična gošća Daniella Ganeva iz Velike Britanije.

- Organiziranje ovakvih festivala iziskuje izuzetne napore, no kada uslijedi najveća nagrada, a to je reakcija publike, tada se sve zaboravlja i dobiva nova snaga za dalje. A najveći dobitak svakako je međusobno upoznavanje glazbenika i mogućnost zajedničkog nastupa sa vrhunskim izvođačima s kojima nikad niste imali priliku raditi. Tako je i mene pomazila sreća da uživam u istome – istaknula je D. Ganeva nakon višeminutnih ovacija i nekoliko poziva na bis.

Bosonoga Ganeva

A da se osjećala kao kod kuće svjedoči njezina ležernost jer za nastupa sa Meksikancima izula je cipele i bosonoga odsvirala skladbu.

- U šali možemo reći svakog gosta za tri dana dosta, ali presretni smo što smo sa skromnim proračunom Bjelovaru uspjeli približiti svijet i priuštiti gotovo nestvarne užitke. Za nas je najveći dobitak što smo isprofilirali naš pomladak, a koji je pak uvidio da ništa nije nemoguće, te da se predanim radom može postići sve, pri čemu se za napredak otvaraju nepregledna prostranstva. Riječju, festival je bio vrhunski, zanimljiv, uzbudljiv i osvježavajući. A najbitnije je širenje optimizma, koji nam toliko nedostaje, i ne možemo poželjeti bolje nego li da ovako sjajno otpočeo radnu godinu – dojmovi su Sonje Štefanac, ravnateljice Glazbene škole Vatroslav Lisinski. Zaključuje kako je prerano razmišljati kako će izgledati budući festival, hoće li trajati pet ili tri dana, jer ističe kako je mislila da će odavno financijski morati odustati, a ipak su dogurali do zavidne brojke 11.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije