Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nitko ne zna gdje je

Bizarna priča o šefu Wagnera postaje sve čudnija: Volio je perike, a često se maskirao?

Prigožin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
07.07.2023.
u 07:39

Ruske sigurnosne službe izvršile su pretres u domu šefa Wagnera u Sankt Peterburgu. Unutra su pronašli brojne čudne predmete, uključujući perike, malj i oružje. U objektu su se nalazile i zlatne poluge

Bizarna priča o šefu Wagnera Jevgeniju Prigožinu, bivšem prijatelju ruskog predsjednika Vladimira Putina upravo je postala još čudnija. Pokrenuo je pobunu protiv Putinova vojnog vrha. Pobuna je ugušena "dogovorom" u kojem je navodno posredovao drugi Putinov prijatelj, bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko. Prigožin je morao napustiti Rusiju i preseliti se u Bjelorusiju. Njegovi su ljudi imali tri izbora: slijediti Prigožina u Bjelorusiju, pridružiti se redovnoj ruskoj vojsci ili prestati boriti se i otići kući.

Video: Putin optužio Wagner za izdaju

Nakon završetka pobune, Lukašenko je tvrdio da je Prigožin doista stigao u Bjelorusiju. Ali tjednima to nitko nije mogao potvrditi. Zatim je Lukašenko u četvrtak rekao da je Prigožin u Sankt Peterburgu i da možda putuje "u Moskvu ili negdje drugdje", piše CNN.

VEZANI ČLANCI

U svakom slučaju, rekao je, Prigožin nije tamo gdje je trebao biti. Niti Wagnerovi borci nisu bili u logorima koje je Lukašenkova vlada za njih očito odredila u Bjelorusiji, što postavlja pitanja o sudbini šefa Wagnera.

Ruska državna televizija u srijedu je žestoko napala Jevgenija Prigožina, vođu plaćenika u egzilu. Objavljena je i snimka racije u njegovim prostorijama. Njegova vila imala je bazen, privatnu operacijsku dvoranu, čak i "posvećenu sobu za molitvu".

Ruske sigurnosne službe izvršile su pretres u domu šefa Wagnera u Sankt Peterburgu. Unutra su pronašli brojne čudne predmete, uključujući perike, malj i oružje. U objektu su se nalazile i zlatne poluge čija vrijednost nije izračunata. Slike i video objavile su prokremaljske novine Izvestia nakon racije.

Njegove fotografije s perikama proširile su se društvenim mrežama i izazvale niz komentara.

Agenti su navodno pronašli 10 milijuna rubalja (oko 110.000 dolara) u gotovini. Nekoliko sati kasnije, pojavili su se izvještaji da su mu vraćeni neki od njegovog novca i imovine. 

Podsjetimo, Lukašenko je kazao da je čelnik Wagner grupe Jevgenij Prigožin je "apsolutno slobodan" i nije u opasnosti. Lukašenko je rekao da je "siguran" da Vladimir Putin neće ubiti vođu Wagnera u egzilu, Jevgenija Prigožina.

"Ako mislite da je Putin zlonamjeran i osvetoljubiv i da će Prigožin sutra biti ubijen... ne, to se neće dogoditi", rekao je.

Komentara 1

Avatar kastanjer2
kastanjer2
09:42 07.07.2023.

"Ako mislite da je Putin zlonamjeran i osvetoljubiv i da će Prigožin sutra biti ubijen..." ne, ne, nemislim, znam hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije